Avto
88 ogledov

Gume na avtu zamenjali v manj kot minuti

Menjava pnevmatik Youtube/Guinness world records
Koliko časa traja vaš povprečen obisk pri vulkanizerju? Si predstavljate, da bi trajal le eno minuto? Toliko namreč traja nov svetovni rekord v menjavi koles na klasičnem avtomobilu, pri čemer so bile glavno orodje zgolj mišice.

V nemškem mestu Klettwitz so si širje vulkanizerji iz podjetja Kfzteile24 zadali zanimiv izziv posekati rekord v hitrostni premontaži vseh štirih koles na klasičnem avtomobilu, ki je doslej znašal minuto in 23 sekund. Eden od pogojev pa je, da vulkanizerji ob tem ne uporabljajo nobenega električnega ali pnevmatskega orodja, dovoljena je le ročna hidravlična dvigalka. 

Trdo so trenirali, preobuli na stotine avtomobilov in poskusili ... Po le 59,62 sekunde je imel ford focus, ki so ga uporabili pri podiranju rekorda, že nameščene nove pnevmatike. Rekord so priznali tudi pri Guinnessu.

Kakšno timsko delo je zahteval rekord, si lahko ogledate v zgornjem posnetku.

Teh fantov ne bi bilo slabo imeti pri vašem najbližjem vulkanizerju, mar ne? No, v formuli 1 resda celotno premontažo naredijo le v dobrih treh sekundah, a tam so mišice le en sestavni del ekspresnega postopka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.