Avto
7769 ogledov

Hammond: "O moj bog, umrl bom

Rimac concept one je v popolnosti zgorel Reševalni pas/Twitter
Richard Hammond, eden od voditeljev oddaje The Grand Tour, ki je imel v Švici med snemanjem spektakularno nesrečo s hrvaškim eksotičnim športnim električnim avtomobilov, se je vrnil domov v Veliko Britanijo. Skupaj z Matejem Rimcem, direktorjem podjetja Rimac avtomobili, kjer izdelujejo rimac concept one, s katerim se je Hammond ponesrečil, sta analizirala nesrečo.

Voditelj oddaje The Grand Tour Richard Hammond je med snemanjem oddaje v švicarskem St. Gallnu zletel s ceste s hrvaškim superavtomobilom na električni pogon rimac concept one. Vozilo je v popolnosti zgorelo, zvezdnika pa so odpeljali v bolnišnico. 

Hammond je v bližini St. Gallena izgubil nadzor nad avtomobilom in zletel s ceste v hrvaškem avtomobilu rimac concept one vrednem milijon evrov. Vozilo je v popolnosti zgorelo. Zvezdniku se je uspelo samemu rešiti iz gorečega avtomobila. Hammond, ki bi prav lahko umrl, ima le hudo poškodovano koleno.

Šlo je za sekunde

Producent oddaje The Grand Tour Andy Wilman je za Sunday Mirror dejal, da sta oba sovoditelja, tako Jeremy kot James, zdrvela do mesta nesreče takoj, ko sta slišala, da je šlo nekaj narobe. "Ko sta videla gorečo razbitino, sta bila prepričana, da je Richard umrl. "Izgledalo je zares slabo." Komaj sta verjela, da je uspel priti iz avta živ, saj od vozila ni ostalo popolnoma nič.

Richard Hammond | Avtor: Drive Tribe/Youtube Drive Tribe/Youtube

"Če bi bil Richard le nekaj sekund počasnejši pri izhodu iz avta, bi ga upepelilo." Rimca je namreč takoj, ko je zgrmel pod cesto, zajel ogenj in ga popolnoma uničil. Trenutki, ko sta mislila, da sta izgubila kolega Clarkson je v zapisu za Drivetribe dejal, da je snemanje za televizijski program vedno bitka s časom in da Hammond ni imel veliko časa, da bi se docela seznanil z gromozansko močjo. Pred soboto je sicer že štiri dni vozil električni superavto brez vsakih težav, v soboto pred nesrečo je opravil tudi nekaj hitrih vzponov po zaprti švicarski cesti. "Vedel je, da je avto hiter in znal ga je upravljati skozi ovinke," je prepričan Clarkson.

Luknja je taka, kot, da bi priletel iz vesolje

Hammond je po hudi nesreči in operaciji tako okreval, da se je vrnil domov v Veliko Britanijo, kjer je zbral misli in skupaj z Matejem Rimcem analiziral in pokomentiral nesrečo.

Richard Hammond in rimac | Avtor: Youtube.com Youtube.com

Hammond je dejal, da je ovinke prevozil večkrat, v usodnem poskusu pa je bil prehiter. Ko je prišel na vrh hriba je pomislil: "O moj bog, umrl bom." Hammond je dejal, da se je zavedal, da ne bo zvozil ovinka, kako srečen je lahko pa dovolj povedo naslednje njegove besede: "Samo poglejte, kako velika luknja je nastala na mestu, kjer je obtičal avto. Kot, da bi priletel iz vesolja."

Po mislih se mi je pletlo le, da je to, to, da bo umrl. Takoj po pristanku pa je kričal: "Potegnite me ven za roke in noge, mislim, da imam polomljene."

Komentarjev 2
  • veron 13:58 18.julij 2017.

    Izredno stara novica. Well done uredništvo.

  • mph 11:05 17.julij 2017.

    Khm, nekaj ne razumem, ELEKTRIČNI avtomobil je tako zgorel??? Bi razumel bencinski, pa še to težko.