Avto
517 ogledov

Hidria z napredno svečko premagala Bosch in Valeo

Čepna svečka Hidria
Združenje evropskih avtomobilskih dobaviteljev (CLEPA) je družbi Hidria podelilo najvišje priznanje za prebojno inovacijo v kategoriji zelenih tehnologij, in sicer za sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka

Sistem "Hidria Optymus Pressure Sensing System" ima po besedah predstavnikov Hidrie izjemen pomen tako za evropsko kot tudi globalno avtomobilsko industrijo. Gre za čepno svečko, ki pa poleg skrbi za hiter zagon hladnega dizelskega motorja hkrati omogoča tudi natančen nadzor nad izgorevanjem vbrizganega goriva in posledično prilagajanje delovanja motorja, kar je ena izmed tehnologij, ki bo bistveno pripomogla pri ekološko sprejemljivejših dizelskih motorjih naslednje generacije.

Hidria si v zadnjih letih krepi položaj tesnega partnerja v avtomobilski industriji, na določenih področjih ji je uspel tudi preboj med razvojne partnerje, ki sodelujejo pri razvoju nekega modela že v najzgodnejši fazi. 

Podrobnosti o zadnjem uspehu bodo pri Hidrii predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci. Hidria je nagrado osvojila pred francosko korporacijo Valeo na drugem in nemško korporacijo Bosch na tretjem mestu.

CLEPA združuje več kot 130 največjih evropskih in svetovnih avtomobilskih dobaviteljev, ki proizvedejo največ inovativnih tehnoloških rešitev na svetu, letno pa v raziskave in razvoj vložijo 18 milijard evrov ter ustvarijo 600 milijard evrov letnega prihodka in največji del evropske intelektualne lastnine, navajajo v Hidrii.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • 2trj7h+ea23myhhpzsg4 00:19 20.marec 2016.

    Pohvale domačim genijem in vsem ki so trdo delali za to tehnologijo, naj se vidi kje je doma talent in trdo delo!