Avto
319 ogledov

Hitrostno asfaltiranje cest v Avstraliji

Asfaltiranje v Avstraliji Youtube
V Shire of Moora, v Zahodni Avstraliji, so se odločili popraviti kakovost cest s hitrejšim in bolj učinkovitim načinom asfaltiranja.

Avstralija je znana po prostranih področjih in dolgih razdaljah med mesti, ki vodijo tudi globoko v notranjost celine. Tudi te ceste so asfaltirane. Na njih se vsakodnevno odvija promet, po cestah pa potujejo tudi slavni konvoji tovornjakov, ki prevažajo velike količine materiala in raznoraznih potrebščin iz enega konca države na drugega.

Zahvaljujoč podlagi, ki ne zahteva posebne priprave, so vestni delavci iz Shire of Moora, v Zahodni Avstraliji, pokazali, kako je možno samo v dveh dneh zgraditi in asfaltirati pet kilometrov ceste.

Poglejte si video.

Komentarjev 8
  • Skippy 14:09 24.januar 2017.

    Velika večina takšnih cest je v Avstraliji neasfaltiranih.

  • primoz.g 20:40 22.januar 2017.

    je kdo vidu v živo kako v arusiji in ostalih državah delajo to ? prvo gre buldožer da pobere travo zemljo in ostalo go kugel, nato gredo ženske v strelce in v košare naberejo tavelke kamne, za njimi je valjar, ...prikaži več in za valjarjem je asfalt, precej več km dnevno ko na posnetku, ampak taka zadeva je neutrjena, in prvi dež ipd jo zjebe, ampak sej lahko naredijo novo turo, drži kako leto do tri pol je pa taka lukna da šlepar potone vanjo.

  • Žurnalček 20:04 22.januar 2017.

    Dejte no flancat motovilec ! Če ne razumete razdalj v AUS , se ne vpletajte z blesavimni članki in naslovi. Kaj a naj bi vozili za asfaltiranje asfalt iz 2000km odaljene asfaltne baze ali kaj !! To ni gradnja nove ...prikaži več ceste , ampak utrjene stare makadamske ceste , ki je z novim tamopnom pripravljena za " asfaltiranje " na cenejši in hitrejši način. Ne gre samo za eno polivanje in pesek ampak toliko ponavljanje slojev po 2-3 cm kolko je potrebno za nosilnost ceste , ki je vsaj meni se zdi del tranavstralske ceste od pristanišča Darvin do Sidneja, kjer vozijo avtovlaki , ki morajo imeti dobro utrjeno asfaltno podlago . Tako , da je tako narejen " asfalt " enakovreden našem iz asfaltnih baz !