Avto
36 ogledov

Honda civic pokazala svojo evropsko obleko

Honda civic kombilimuzina koncept
1/11
Honda
Honda civic nove generacije je kot kombilimuzina znatno športnejše postave, prvič bodo motorji dihali izključno s pomočjo turbine.

Na avtosalonu v Ženevi je Hondin razstavni prostor v znamenju koncepta, ki napoveduje novo generacijo petvratnega civica. Štirivratna limuzina je sicer že nekaj mesecev znana onkraj Atlantika, a evropska različica, ki jo bodo izdelovali v Veliki Britaniji, je vseeno dokaj različna.

Koncept napoveduje, da bo novi civic 30 mm širši, 20 mm nižji in kar 13 mm daljši. Oblika je "provokativna", avto naj bi deloval precej bolj dinamično, a tudi evropsko naravnan. 

Koncept ima spredaj velika vstopišča zaraka, z različnimi oblikovnimi linijami deluje vse prej kot dolgočasno, spredaj svetijo LED glavni žarometi. Tudi zadnji del pri konceptu napoveduje odločnejšo usmeritev, pa čeprav je potrebno biti glede na izkušnje previden pri napovedih, kaj se iz Hondinih konceptov izcimi v serijski proizvodnji.

Serijski civic bo na voljo s tremi različnimi motorji: 1,0-litrskim in 1,5-litrskim bencinarjem, ki sta popolnoma nova in bosta prvič pri Hondi gnana s pomočjo turbopolnilnika, 1,6.litrski dizel pa bo nekoliko dodelan.

10. generacija civica bo kot kombilimuzina namenjena le Evropejcem. Kdaj? Še ne vemo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • blueone 12:33 01.marec 2016.

    Kar nekaj...najboljša Honda Civic je bila od 2005-2011