Avto
1096 ogledov

Honda rešuje stvari po svoje

Honda
1/16
Honda
Honda je pokazala novo generacijo sistemov in tehnologij, ki jih lahko pričakujemo v bodočih vozilih japonskega proizvajalca.

Honda je ob odpadlem ženevskem avtomobilskem salonu predstavila e:progress, novo komercialno storitev za upravljanje energije, ki bo lastnikom električnih vozil omogočila optimalno izrabo elektrike.

Storitev e:progress prihaja hkrati z začetkom uvajanja električne honde:e na evropske trge, v njeni ponudbo pa bodo »smart« polnilnik, tarifa in sistem za nadzor polnjenja, ki jih bodo s prilagodljivo pogodbo prilagodili potrebam vsakega posameznega lastnika električnega avtomobila, da bo lahko optimalno izrabil elektriko iz obnovljivih virov, kakršni so sončne, vetrne ali hidro elektrarne. Storitev bo omogočala tudi polnjenje, ko bo zaradi vršne električne energije elektrika najcenejša.

BMW i4 Razkrivamo Avto Najpomembnejši avtomobili letošnje pomladi

Honda | Avtor: Honda Honda

Sodelovanje s specialisti

Honda bo novo storitev ponudila v sodelovanju s specialistom za pametno polnjenje električnih avtomobilov Moixa in vodilnim evropskim dobaviteljem električne energije Vattenfallom. Moixa bo s pametnim vmesnikom za polnjenje gridshare uporabnikom omogočila, da bodo preprosto določili želene parametre polnjenja, potem pa bo upravljanje energije potekalo povsem samodejno, Vattenfall pa bo poskrbel za »fleksbilno tarifo«, da bo polnjenje potekalo v obdobjih z optimalno ceno elektrike. Storitev bo dvosmerna, kar pomeni, da bo upravljavcem električnih omrežij omogočala, da bodo baterije v stoječih avtomobilih izkoristili kot sredstvo za vzdrževanje napetosti v sistemu.

Honda jazz Hondin jazz Avto Honda povsem predrugačila glasbo za Evropejce

Honda bo v enačbo prispevala svoj 32-amperski pametni polnilnik power charger, gospodinjsko polnilno enoto, ki bo lastnikom honde e (predvsem tem bo storitev tudi na voljo) omogočila, da jo bodo napolnili v dobrih štirih urah, kar bo veliko hitreje kot iz običajne šuko vtičnice.

Honda | Avtor: Honda Honda

Hondina storitev bo na voljo, hkrati s z začetkom izročanja prvih hond e njihovim lastnikom. Sprva bo stekla v Veliki Britaniji, ki ji bodo postopoma sledila Nemčija in druge evropske države.

Daljinsko upravljanje

Hkrati s storitvijo e:progress Honda predstavlja tudi novo generacijo naprednih sistemov za povezljivost, ki bodo sčasoma na voljo v vseh njenih evropskih modelih. Med prvima sta aplikacija my honda+ in osebni asistent z umetno inteligenci honda personal assistant, ki ju bodo ponudili v električni hondi e, novem jazzu in njegovi križanski različici jazz crossstar.

Honda | Avtor: Honda Honda

Aplikacija za pametne telefone my honda + bo lastnikom hond omogočila daljinsko povezavo sz njihovimi avtomobili. Lastniki bodo lahko na daljavo nadzorovali varnostne elemente vozila z daljinskim odklepanjem in zaklepanjem ter možnostjo delitve dostopa z do petimi souporabniki avtomobila. Digitalni ključ bo deloval preko vmesnika bluetooth in bo omogočal tudi daljinsko odpiranje in zapiranje šip, pri električnih avtomobilih pa tudi odpiranje lopute za polnilni priključek.

V primeru okvare avtomobila med vožnjo bodo lahko vozniki s pomočjo storitve poklicali služno za pomoč na cesti, ki ji bo sistem samodejno posredoval GPS lokacijo, vključena pa je tudi funkcija E-call, ki v primeru nezgode samodejno obvesti reševalce. Lastniki bodo s pomočjo GPS lahko tudi spremljali vožnjo avtomobila, če ga bodo posodili nekomu drugemu, lahko pa bodo tudi določili varno območje. Če ga bo avtomobil zapustil, jih bo sistem samodejno opozoril na možnost, da je avtomobil ukraden. Voznik bo lahko preko aplikacije upravljal tudi klimatsko napravo.

Honda E Avto Konec prihodnjega leta v Slovenijo prihaja zelo poseben avto

Honda | Avtor: Honda Honda

Aplikacija my honda+ bo sodelovala tudi z avtomobilsko navigacijo, ki ji bo posredovala voznikove preference. V električnem avtomobilu bo spremljala tudi lokacije polnilnih naprav in voznika po potrebi usmerila nanje, voznik pa bo lahko preko nje nadzoroval tudi energijsko upravljanje avtomobila.

OK honda

Druga nova storitev je pomočnik honda personal assistant. Gre za vmesnik z umetno inteligenco, ki bo lastnikom honde e ali jazza omogočil, da bodo preko intuitivne in na preprostih navodilih zasnovane govorne komunikacije dostopali do določenih funkcij infozabavnega sistema.

Honda E Avto Nova honda stavi na obliko. Kakšna bo cena?

Pri Hondi pravijo, da njihov sistem omogoča bolj kompleksno govorno komunikacijo od drugih podobnih vmesnikov in hkrati razume več zahtev in se tudi bolj natančno odzove nanje. Voznika lahko vmesnik denimo vpraša: »OK honda, poišči i italijansko restavracijo z brezplačnim parkiranjem in dostopom do spleta, ki je trenutno odprta,« ta pa mu bo poiskal in predlagal več možnosti. Voznik bo potem na za dotik občutljivem zaslonu le izbral eno od možnosti, vmesnik pa bo nato poiskal idealno pot do želene lokacije.

Honda | Avtor: Honda Honda

Hondin osebni asistent deluje v kombinaciji z za dotik občutljivimi zasloni, ki predvsem v hondi e segajo preko vse širine armaturne plošče. V hondo jazz je ta bolj tradicionalen a je, kot pravijo Japonci, preko bolj intuitivno zasnovanih menijev kar za 58 odstotkov pospešil upravljanje infozabavnega sistema. Tako v hondi e kot tudi v jazzu bo na voljo tudi »WiFi hotspot«, preko katerega se bodo lahko s spletom povezali vsi potniki, prav tako pa bodo vozniki vgrajene aplikacije lahko nadomestili z zrcaljenjem svojega pametnega telefona.

Hondo e smo si sicer lahko v živo ogledali že jeseni na avtomobilskem saloonu v Frankfurtu, predstavitev honde jazz in križanske različice crossstar pa je bila predvidena za odpadli avtomobilski salon v Ženevi, kjer bi moral stati tudi prenovljeni civic.

Avtomobilski ključ Avto Katere avtomobilske znamke guglamo Slovenci?

Honda | Avtor: Honda Honda

Komentarjev 2
  • haysusi 21:35 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • giecalte 16:29 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks