Avto
12962 ogledov

Kakšen voznik ste? Zapisano je v zvezdah!

horoskop Profimedias
Katera znamenja po horoskopu so najboljši in kateri najslabši vozniki. Kdo je nagnjen k največji skrbi za svoje avtomobile in kdo se do drugih na cestah obnaša najbolj grobo?

Lahko verjamete v vpliv zvezd na ljudi, lahko pa tudi ne. A pri britanski zavarovalnici Privilege stvari nočejo prepuščati naključjem, zato so svojo bogato bazo škodnih primerov dali na razpolago priznani astrologinji Debbie Frank s prošnjo, naj jim izdela vozniške profile znamenj zodiaka. To je nastalo na podlagi podatkov več kot 2.000 voznikov.

Oven

Gre za tip voznikov, ki so glede na zvezde najmanj prijazni na cestah. Ker je zanje značilno pomanjkanje empatije in velika tekmovalnost, redkeje odstopajo prednost v prometu. 

Ovni so tudi zelo podvrženi statusnim simbolom, kar avtomobil gotovo je. Za četrtino ovnov je avto pomembnejši od družine. Po drugi strani pa so vozniki tega astrološkega znamenja nadpovprečno podvrženi temu, da jim bo nekdo ukradel avto, kažejo podatki zavarovalnice. Astrologinja pojasnjuje, da zato, ker se jim vedno mudi in zato pogosto puščajo avtomobile nezaklenjene. 

Ferrari, parkiranje na invalidih | Avtor: Bralka Bralka

Bik

Najslabši vozniki med vsemi znamenji. Največ škodnih primerov povzročijo biki. Zelo slabi so pri parkiranju, kar astrologinja razlaga z njihovo značilno trmo in iskanjem bližnjic tudi tam, kjer jih ni, povzema raziskavo Daily Mail. 

Dvojčka

Za dvojčke je značilna umirjenost na cestah, saj po raziskavi petina teh voznikov še ni doživela cestnega nasilja. Astrologinja ima odgovor - dvojčki so znamenja, ki so vedno v gibanju, zato so temu izvrstno prilagojeni in zelo radi sedijo za volanom. Med dvojčki je nadpovprečno vozniških kandidatov, ki že v prvo naredijo izpit za avto. 

Rak

To znamenje sodi v povprečju med najboljše, ko je potrebno parkirati, ne glede na situacijo. So namreč previdni po naravi, avtomobil pa jemljejo kot za svojo drugo kožo.

Hitrost na avtocesti | Avtor: EPA EPA

Lev

Gre za voznike, ki največkrat kršijo omejitve hitrosti. Če je povprečje v Veliki Britaniji za vse voznike 24 odstotkov, je pri levih ta odstotek kar 37 odstotkov. "Levi mislijo, da so kralji na cestah in da se jih omejitve ne tičejo," pojasnjuje Frankova. Zaradi svoje vcepljenosti, da morajo vedno zmagati, pa so zelo uspešni pri opravljanju izpita.

Devica

Očitno gre za najbolj ekološko izmed vseh 12 znamenj. Device so izredno rade za volanom, morda zato, ker jim vlada Merkur, planet mobilnosti. Zanimiva je še ena posebnost - device pri nakupu avtomobila najbolj med vsemi znamenji dajejo prednost udobju v avtomobilu. 

Tehtnica

Bojte se tehtnic na cesti, to je najbolj jezno znamenje, na katero lahko naletite. Ko jih kdo vrže iz tira, znajo biti takšni vozniki prav nesramni do drugih. Tako kot device so tudi tehtnice glede avtov nadpovprečno trajnostno naravnane. 

Jezen voznik | Avtor: Profimedia Profimedia

Škorpijon

Podatki zavarovalnice ne lažejo - škorpijoni prijavijo najmanj škodnih primerov od vseh znamenj. So intuitivni in preračunljivi, zato so boljši za volanom od vseh ostalih znamenj! Zanimivo pa so hkrati najmanj podvrženi videzu avtomobila, saj jim postavljanje z njim ni v krvi in zlahka shajajo s kakšno staro kripo. Bolj kot zunanji status jim je v ospredju notranja moč.

Strelec

S strelci ni težav na cesti. Po večini gre za zelo olikane voznike in voznice, ki večino časa radi dajo prednost drugim udeležencem. Njihova siceršnja zadržanost se kaže tudi v načinu, kako vozijo. Prijaznost in pozitivna energija, ki jo sejejo naokoli, se jim očitno poplača na nenavaden način - statistika pravi, da strelcem najmanjkrat ukradejo avtomobil. 

Kozorog

Zelo previdni po naravi in na cesti! Tipični kozorog bo vestno upošteval hitrostne omejitve. A hkrati jim je najmanj mar med znamenji za ekološki odtis njihovega avtomobila, zato se ne vznemirjajo preveč glede podatka, koliko goriva njihov avto porabi ali izpusti emisij. Varnost in zanesljivost sta jim pomembnejši.

Vodnar

Menda najtežje naredijo vozniški izpit, tretjina jih mora poskusiti vsaj trikrat. Vodnarju je pač dokaj enostavno vzeti pozornost. Ne pričakujte, da vas bo vodnar sam od sebe odpeljal iz zabave domov, to ni v njegovi sebični naravi. Pa saj si mogoče tega niti ne bi želeli - vodnarji imajo v povprečju najbolj zanemarjene avtomobile, ki jih le redko čistijo. Po drugi strani imajo vodnarji nadpovprečno radi netipične barve zunanjosti.

Ribi

Iz avtomobila vodnarja se je pravi balzam presesti v avto tipične ribe - skoraj polovica rib pravi, da avto čisti vsaj dvakrat na mesec. Skrb za čistočo imajo v krvi. Imajo pa tudi največjo afiniteto do dragih avtomobilov in njihovega razkazovanja - če vidite kakšen zelo drag ali športen avto, je velika verjetnost, da je v lasti ribe. To znamenje preprosto sovraži povprečnost. 

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 08:16 27.januar 2018.

    Ta ki je to napisal je pa totalen idiot.