Avto
13945 ogledov

Hrvaška nevihta dobila dovoljenje

Rimac nevera Rimac
Rimac je napovedal začetek dostavljanja modela nevera kupcem.

Hrvaška skupina Rimac bo, potem ko je prejela ustrezno dokumentacijo za model nevera v Evropski uniji, svoj paradni električni hiperavtomobil začela dostavljati kupcem, je v nedeljo prek Facebooka sporočil ustanovitelj in večinski lastnik družbe Mate Rimac. Napovedal je, da bi kmalu morali priti še dokumenti za prodajo nevere v Ameriki.

"To je pomembno za nas, ker smo v to vložili ogromno ur, na tisoče testov, leta težkega dela in veliko uničenih hiperavtomobilov, da bi prišli do te točke," je v objavi na Facebooku zapisal Rimac. Zapis je pospremila fotografija na Irskem izdanega potrdila o EU-homologaciji.

Dodal je, da so projekt Nevera začeli leta 2017. "Bili smo naivni in mislili, da bomo avto dostavili leta 2020," je zapisal in poudaril, da je zdaj končno vse pripravljeno na začetek dostavljanja avtomobila kupcem.

Nevera velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu in stane 2,4 milijona dolarjev, kupci pa ga bodo prejeli v naslednjih nekaj mesecih. Rimac bo nevero izdelal v 150 primerkih, vsak avtomobil pa bo zaradi različnih možnosti osebnih nastavitev unikaten.

Rimac nevera | Avtor: Rimac Rimac

Začetek dostavljanja nevere kupcem je že druga dobra novica, ki je v zadnjem tednu prišla iz tega avtomobilskega podjetja. Rimac je namreč prejšnji teden razkril, da je Rimac Group v zadnjem investicijskem krogu zbral 500 milijonov evrov, s čimer je tržna vrednost družbe presegla dve milijardi evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice