Avto
27 ogledov

Hrvat najavlja hitrejšega od veyrona

Rimac Concept one Rimac Automobili
Hrvat Mate Rimac dela na izboljšanju motorja električnega avtomobila, ki bo imel še boljše vozne lastnosti. Obiskali so ga celo iz TV hiše CNN.

Električni concept one do 100 km/h pospeši v 2,8 sekunde, ob najvišji hitrosti 305 km/h, je doseg z enim polnjenjem baterij do 600 kilometrov.

Čeprav avtomobil omenjene številke uvrščajo v vrh svetovnih superšportnih avtomobilov, pa Mate Rimac ni povsem zadovoljen in pospešeno nadgrajuje motor.

"Želimo rušiti rekorde," pravi Mate Rimac, ki si želi, da bo njegov avtomobil do stotice pospešil hitreje kot bugatti veyron, ne želi pa se spuščati v tekmo za hitrostni rekord. Avtomobil naj bi sicer po načrtih zmogel najvišjo hitrost 350 km/h.

Elektrika je zabavna

O avtomobilu in Rimcu se je razpisal tudi CNN, kjer so zapisali, da bi lahko hrvaški avtomobil spremenil pogled ljudi na električna vozila. "Želim pokazati, da je prihodnost avtomobilizma zanimiva. Tudi, ko bo zmanjkalo nafte, se bomo vozili hitro, ne bo nam treba žrtvovati voznih lastnosti, električni avtomobili bodo prevladovali tudi na dirkališčih," je za CNN dejal Rimac, ki je potarnal, da jim je uspelo avtomobil razviti z 0,1 odstotka finančnih sredstev, ko jih imajo druga podjetja, ki v razvoj vlagajo milijardne zneske.

"Od poletja naprej bodo naši avtomobili na voljo tudi novinarjem, ki se bodo lahko prepričali, da so električni avtomobili boljši od tistih na bencin," pravi in dodaja, da naj bi do konca leta proizvedli sem avtomobilov.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 15:31 03.februar 2014.

    super, ampak zakaj ne naredijo nekaj dostopnega za nas navadne smrtnike?