Avto
55 ogledov

Hrvati izvozili prvi avtomobil

Rimac Concept one Rimac Automobili
Podjetje Rimac Automobili v lastništvu mladega podjetnika Mateja Rimca je svojemu prvemu lastniku poslala superšportni električni avtomobil z več kot 1.000 konjskimi močmi.

Mate Rimac se je o prodaji pohvalil kar preko družabnega omrežja Facebook. "Po predaji vozila bom od utrujenosti padel v posteljo," je dejal mladi Hrvat in dodal, da jim je to uspelo brez kakršnekoli podpore in številnim preprekam o katerih bi lahko napisal knjigo.


"S tem, ko smo poslali avtomobil k novemu lastniku v Španijo,  smo izvozili prvi avtomobil proizveden na Hrvaškem. Prav nihče ni verjel v mojo vizijo, vizijo moje družine in vizijo ekipe. Pred nami je še dolga pot, a vsaka se začne s prvim korakom," je na spletu napisal Rimac.

Identitete kupca električnega vozila z najvišjo hitrostjo preko 300 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 2,8 sekunde, baterija omogoča doseg 500 kilometrov ki naj bi neuradno stal preko pol milijona evrov, Rimac ni želel izdati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.