Avto
36 ogledov

Kako se "prešvercati“ čez Slovenijo

nakuip vinjete Žurnal24 main
Hrvaški Večernji list je hrvaškim voznikom podal navodila, kako se lahko s samo 15 minut daljšo vožnjo čez Slovenijo do Avstrije "prešvercajo“ brez vinjete in prihranijo denar.

Vožnja po regionalni cesti od mejnega prehoda Macelj do Šentilja naj bi bila po njihovih izračunih le 15 minut daljša kot ob uporabi hitrih cest in avtoceste.

Ob tem dodajajo, da vozniki, ki ne kupijo vinjete za uporabo slovenskih avtocest, vozijo počasneje, s tem pa tudi varčneje. Izračunali so, da bi tako voznik, ki se podaja v Avstrijo privarčeval do 20 evrov.

Vendar pa je pot do Avstrije po neplačjivih cestah zapletena dodajajo, vsaj za tiste, ki štajerskih cest ne poznajo dobro. Slovenci naj bi po njihovem mnenju pot od hrvaške do avstrijske meje zakomplicirali s čudnimi prometnimi oznakami. Zato so podrobno opisali vsak ovinek in križišče, ki bo hrvaške voznike čez Slovenijo brezplačno pripeljal do Avstrije.

Težava je le ta, da so svoje bralce pozabili opozoriti na nov radarski sistem v Mariboru!

Komentarjev 8
  • graff 16:37 24.november 2012.

    Hrvate je treba j...t kjer se le da, zato je na cesti najbolj pristojna slovenska policija.

  • graff 16:35 24.november 2012.

    Butl, policajem ni prednostna naloga kontrola vinjet, zato so pristojne predvsem Darsove nadzorne službe, Carina in občasno, ob kontroli prometa na AC, šele policija. Teslo zabito, dej spokej že nekam s tvojo kurjo pametjo.

  • feferon 12:11 23.november 2012.

    No, zlati naši policaji, imate jih servirane na pladnju.