Avto
22 ogledov

Slovenci se oklepamo vinjet

Cestninska postaja Anže Petkovšek
Letna vinjeta ni majhen strošek, vseeno pa jim je velika večina Slovencev naklonjena in jih ne bi zamenjala za način plačnine "plačaš, kolikor prevoziš." Ne pozabite, roza letne vinjete veljajo le še do torka.

Skoraj tri četrtine sodelujočih v naši anketi je odgovorilo, da jim veljavni sistem vinjet ustreza, medtem ko bi 27 odstotkov vprašanih cestnino raje poravnalo le v tolikšni meri, kolikor časa preživijo na avtocesti.

Spomnimo, marsikdo na Hrvaškem je v zadnjih letih spremenil mnenje o slovenskem načinu obračunavanja cestnine in bi si česa podobnega želel tudi pri njih, kar ni čudno, saj hrvaške avtoceste slovijo kot ene najdražjih glede na prevožene kilometre. Zato niti ni čudno, da pozimi, ko se po "Lepi njihovi" vozi le malo tujcev, hrvaške avtoceste kakšnih sto kilometrov izven Zagreba že ob 17. ali 18. uri delujejo tako opustošene, kot bi bila ura tri zjutraj.

Za 95 evrov celo leto

Slovenskim roza letnim vinjetam veljavnost poteče konec tega meseca. Do takrat jo je treba zamenjati, cena nove pa znaša nespremenjenih 95 evrov, veljavne pa bodo do 31. januarja 2013. Za mesečno vinjeto boste odšteli 30 evrov, za tedensko pa 15 evrov.

Komentarjev 1
  • zigc0601 18:51 28.januar 2012.

    Nič bat, cena vinjete za leto 2013 ne bo več 95 evrov, zelo neprijetno boste presenečeni. In me zanima koliko ljudi bo potem še navdušena nad to najbolj nepravično obliko cestninjenja.