Avto
10 ogledov

Hrvati nam vinjete zavidajo

vinjeta 2012 Dars
Ob uvedbi slovenskih vinjet so naši sosedi, tudi Hrvati, zagnali vik in krik. Danes nam jih zavidajo. Na to nakazuje pismo bralca, ki ga je naslovil na hrvaško avtomobilistično revijo Auto Klub. Pismo so objavili pod naslovom Slovenskim vinjetam se nihče več ne smeji.

Uporaba slovenskih avtocest je za veliko število turistov, ki pogosto ali pa tudi zgolj enkrat potujejo skozi Slovenijo, v primerjavo s tujino poceni.

Na to kaže pismo hrvaškega bralca revije Auto Klub, ki je zapisal: "Slovencem smo se najprej smejali, zdaj pa jim lahko zavidamo. Prejšnji teden sem se vrnil s smučanja in za vožnjo skozi Slovenijo plačal 15 evrov. In to za 400 prevoženih kilometrov, nihče pa mi ne bi preprečil, če bi za isti znesek prevozil 20 tisoč kilometrov," je zapisal bralec.

"Kakšni so šele prihranki slovenskih uporabnikov avtocest, ki morajo za letno vinjeto na zelo dobrih in novih avtocestah za neomejeno število prevoženih kilometrov plačati le 95 evrov. Na Hrvaškem je uporaba avtocest razsipništvo, kaj šele bo s cenami, če avtoceste zaupamo koncesionarjem," je še razmišljal bralec hrvaškega Auto Kluba.

Komentarjev 8
  • zdrej 12:08 26.januar 2012.

    Saj se jim zaračunava več. Naše AC so stare in nove. Niso pa nič slabše od nemških avstrijskih.Zaradi političnih igric naših vrlih politikov so določeni odseki bolj nevarni, ker so ožji in še brez odstavnega pasu. Tam kjer pa ...prikaži veča niso okej, pa jih itak krpajo, zato pa imamo dostikrat zastoje.

  • zdrej 12:05 26.januar 2012.

    zakaj imam občutek, da se vožiš po AC od takrat ko so uvedli cestnine. Malo si preračunaj pa boš videl da so vinjete prava zmaga proti ABC-ju ali fizičnemu plačevanju na AC. Niso poštene so pa boljše. In ...prikaži večn te hišice, pa čeprav stojijo, niso fajn ali s hitrostjo 40+ ne izgubiš toliko kot 10+ sek na 0 km/h, ko plačuješ. Če pa nisi sposoben tega razumeti oz. preračunati, pa si lahko nabaviš kakšen program za simulacije, pa ga sprogramiraj, da ti bo to pokazal :-)Iz izkušenj vem, da sem na cestninskih porabil tudi preko 5 minut, da sem prišel skozi, sedaj zaradi upočasnjevanja porabim okrog pol minute. Razlika a ne?

  • bunny 09:54 26.januar 2012.

    končno bodo porušli tiste cestninske postaje? to bi lahko že takoj k so vinjete uvedl...banana republika