Slovenija
26 ogledov

Dars v 4 urah izdal 102 plačilna naloga

V TZS menijo, da je DARS slabo poskrbel za obveščanje tujcev o novem cestninskem Žurnal24 main
Darsovi cestninski nadzorniki so letos do 5. septembra izdali 36.871 plačilnih nalogov voznikom, ki na avtocestah niso imeli vinjet. Povečuje se delež domačih neplačnikov cestnine. V treh letih je 16 prekrškarjev napadlo nadzornike.

Sicer pa cestninski blagajniki beležijo rekordne podatke o prodaji vinjet na lastnih prodajnih mestih. Samo v juliju so prodali skoraj 120.000 vinjet, v avgustu skoraj 150.000, skupaj pa že preko 420.000.

V 4 urah 102 plačilna naloga

Na Darsu ugotavljajo, da se povečuje delež domačih neplačnikov cestnine, zato so v torek pripravili obširno akcijo na ljubljanskem obroču- akcija je trajala štiri ure, v tem času pa so izdali 102 plačilna naloga in izrekli tri opozorila. V prihodnjih dneh bodo cestninski nadzor izvedli podobne akcije tudi na drugih območjih večjih mest.

Tujci bi se tepli

V dobrih treh letih delovanja so zabeležili že 16 napadov na cestninske nadzornike. Dva cestninska nadzornika sta morala zaradi napada poiskati zdravniško pomoč, hujših posledic pa ni bilo. Največ napadov je bilo povezanih z izdajo sklepa o začasnem odvzemu listin, ki ga cestninski nadzornik izda storilcu prekrška, ki globe ne želi plačati takoj. Vse napade so izvedli tuji državljani, zoper katere je policija uvedla ustrezne postopke.

Z uveljavitvijo novega zakona o pravilih cestnega prometa so cestninski nadzorniki dobili pooblastila, s katerimi lahko izvajajo nadzor tudi tam, kjer je bilo to do sedaj praktično nemogoče, pri tem pa lahko dajejo posebne svetlobne in zvočne znake za odkritje in prijetje storilca prekrška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.