Avto
2799 ogledov

Imate v avtu raje klasične gumbe ali zaslon?

Audi Q4 sportback e-tron Audi
Na to vprašanje so odgovorili vozniki največjega evropskega avtomobilskega trga.

V Nemčiji je spletišče YouGov prek znane platforme za prodajo avtomobilov Mobile.de naredilo raziskavo, kako vozniki in voznice avtomobilov dojemajo trend, ko avtomobilske znamke vgrajujejo vse manj fizičnih gumbov, vse več nastavitev pa je treba opraviti prek zaslonov na dotik ali občutljivih drsnikov. Prav tako se v avtih vse bolj poudarja glasovno ukazovanje.

Občutna večina oziroma 37 odstotkov sodelujočih v reprezentativni raziskavi je odgovorila, da ima pri upravljanju avtov najraje "staromoden" način fizičnih gumbov, ročic in vzvodov. 22 odstotkov jih je mnenja, da je najboljša kombinacija obojega, torej fizičnih in digitalnih gumbov. 

slovenija 06.01.14, Volvo XC60, SUV, avto, test, foto: Anze Petkovsek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

16 odstotkov sodelujočih pravi, da imajo raje digitalni zaslon ali oziroma in glasovno upravljanje. Le deset odstotkov pa bi si želelo nadzor nad funkcijami avta opravljati le glasovno, poročanje agencije dpa povzema Automobilwoche. 

Anketiranim se je zdela glavna prednost pri glasovnem upravljanju večja varnost, saj da ta način manj odvrača pozornost z vožnje. Po drugi strani pa priznavajo, da je glasovno upravljanje bolj podvrženo napakam. 

Glasovno upravljanje | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • maresem 12:53 25.november 2020.

    Gumbi, itak, zasloni so za pičke.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 11:21 25.november 2020.

    Avta brez gumbov niti ne pogledam. Zadnja stvar, ki jo rabim je, da mi pri nočni vožnji en kup zaslonov draži oči. Če avto nima gumba za izklop sredinskega zaslona z multimedijo, potem to ni za dolge vožnje.