Avto > Iz druge roke
12644 ogledov

Avtomobili: Američani povedali, kdo dela najboljše in kdo najslabše

BMW X1 Saša Despot BMW X1
Ameriška agencija Consumer Reports je objavila svoje leto poročilo, v katerem ugotavljajo, da BMW izdeluje najboljše, Land Rover pa najslabše avtomobile.

Raziskava je bila zelo izčrpna, saj Consumer Reports intenzivne cestne teste in poročila o zanesljivosti kombinira tudi s poročili o zadovoljstvi lastnikov. Pri tem se posvetijo predvsem zmogljivostim, varnosti in zanesljivosti avtomobilov.

Gorivo, črpalka Avto Vožnja še nikoli ni bila dražja kot leta 2022

Več BMW-jevih modelov je bilo lani tik pred prenovo ali novo generacijo, vendar se je bavarskemu proizvajalcu z njimi kljub temu uvrstiti na prvo mesto na seznamu znamk. S tem, ko se je BMW na seznamu povzpel za dve mesti, je na drugo mesto izrinil lanskega zmagovalca Subaru.

Avtomobilski salon v Šanghaju | Avtor: Epa Epa

Višji direktor za avtomobilske teste Jake Fischer pravi, da BMW izdeluje številne zmogljive, dobro opremljene in zanesljive modele, zato ni presenetljivo, da se je uvrstil na prvo mesto. Dodaja pa, da so se v zadnjih letih visoko uvrščale tudi nepremijske znamke, kakršne so Subaru, Toyota ali Mazda. To pomeni, da se kupcem za nakup dobrega avtomobila ni treba odreči cenovni dostopnosti.

Tesla polnilnica Statistika Avto Znano, kje Slovenci najpogosteje polnijo svoje električne avtomobile

S tretjim mesto se je dobro odrezala tudi BMW-jeva sestrska znamka Mini, ki se je na lestvici povzpela kar za pet mest. Preostanek prvih desetih mest pa so z izjemo Audija obvladale azijske znamke. Najboljša ameriška znamka je bil Buick na dvanajstem mestu. Svoj položaj je izboljšala tudi znamka Tesla Motors, ki se je za šest mest dvignila na sedemnajsto mesto.

Neslavno zadnje mesto je pripadlo Land Roverju, nad njim pa so bile še znamke Jeep, Jaguar in Alfa Romeo.

Električni avto, e-avto Nov predlog? Avto Električni avtomobili: "Evropa dela samomor"


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.