Avto > Iz druge roke
4114 ogledov

Cestišče je popravljeno v osmih minutah

JCB Pothole Pro JCB
Britanski proizvajalec gradbenih strojev JCB je predstavil rešitev za popravilo luknjastih cest, ki jih poškoduje zmrzal. Luknja je z novim asfaltom zakrpana v osmih minutah!

Novi gradbeni stroj se imenuje Pothole Pro in bi morala biti zdravilo za z zmrzaljo uničenih cest. Pozimi se na cestišču pojavijo razpoke in luknje, ki vplivajo tudi na poškodbe vozil.

Asfaltiranje v Avstraliji ASFALTIRANJE Avto Hitrostno asfaltiranje cest v Avstraliji

Pothole Pro lahko luknjo zakrpa v neverjetnih osmih minutah, kar je po zagotovilih proizvajalca štirikrat hitreje, kot to po stari metodi zmore starejši model.

Celoten sistem je sestavljen iz treh naprav. Rezalnik prereže luknjo in obreže luknjo na cesti ter zmelje asfalt, čistilec z žlico in hidravličnim orodjem odstrani kakršen koli prah iz "rane" in "finišerja", ki površino prelije z asfaltom.

Uredi sam Avto S kredo uredili nevarno križišče

Udarne jame sredi ceste, močno nagrbančen asfalt, dvignjen jašek, poledica in druga presenečenja lahko pustijo hude posledice na vozilih. Mehaniki se dnevno soočajo s poškodbami podvozja, lastniki vse pogosteje zahtevajo povračilo stroškovov upravljavca cest. Kaj lahko storite? Preberite tukaj.

JCB Pothole Pro | Avtor: JCB JCB

Pri JCB pravijo, da z racionalizacijo teh nalog, ki bi jih skupine za zapolnjevanje jam običajno izvajale ročno, njihova naprava zmanjša dnevne stroške do polovice.

Cesta Kot v Butalah Slovenija Štajerska: Asfaltirali so 2 km dolgo cesto, na sredi pustili 300 metrov makadama

Na zmanjšanje stroškov vpliva tudi to, da se lahko naprava sam premika s hitrostjo 40 km/h in je ni treba naložiti na prikolico in voziti od delovišča do delovišča.

Asfaltiranje Resnica Avto Vsi hvalimo avstrijski asfalt, zakaj ga ni pri nas

Med začetnimi testiranji je stroj v 20 dneh popravil 51 lukenj. Pri JCB pravijo, da bi ekipa s staro metodo za to potrebovala 63 dni.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.