Slovenija
21959 ogledov

Štajerska: Asfaltirali so 2 km dolgo cesto, na sredi pustili 300 metrov makadama

Cesta
1/3
Bralec nam je poslal nenavadne fotografije ceste, ki povezuje kraja Loka in Marjeta med občinama Starše ter Miklavž na Dravskem polju. Sprašuje se, zakaj so gradbinci na okoli 300 metrih ceste, ki je na novo asfaltirana, pustili makadam.

"Preverite, kaj se dogaja," piše bralec v pismu, kjer namigne, da naj bi bil za to kriv Leo Kremžar, župan občine Miklavž na Dravskem polju.

Del nekaj manj kot dva kilometra dolge ceste, ki jo je z asfaltom preplastila občina Starše, namreč poteka skozi občino Miklavž.

"Po tej cesti se ljudje sprehajajo, vozijo s kolesi, motorji, avti, se rolajo in podobno, zato je prav žalostno videti, da vmes manjka del asfaltirane ceste. Mogoče pa se bo županu Kremžarju 'bolj splačalo', da bo dvakrat letno tu gramoziral ta košček 'svoje' ceste," je še zapisal bralec.

Na občini Starše so nam informacijo potrdili in poudarili, da dela ceste, ki poteka skozi sosednjo občino, sami niso mogli asfaltirati.

"Že v fazi priprave svojega proračuna smo kontaktirali občino Miklavž, kasneje še nekajkrat pred izvedbo javnega naročila in začetkom del, žal pa nam ni uspelo doseči dogovora o sočasni izvedbi del," so nam povedali.

Cesta | Avtor:

Pogodbena vrednost izvedenih del je znašala nekaj manj kot 109 tisoč evrov, so še sporočili z občine Starše in dodali, da bi dodatni stroški za ureditev okoli 300 metrov ceste, ki poteka skozi sosednjo občino, znašali med 18 in 20 tisoč evrov.

Občina Miklavž: Prepozno so nas obvestili

Za pojasnila smo zaprosili tudi občino Miklavž na Dravskem polju, kjer poudarjajo, da jih je občina Starše o nameri za asfaltiranje ceste obvestila ravno v času sprejemanja proračuna za leto 2018.

"Zaradi zelo omejenih finančnih sredstev in velikih potreb po izgradnji lastnih infrastrukturnih projektov v tej fazi priprave proračuna za leto 2018 ni bilo več mogoče umestiti dodatnih investicij. Pomembno dejstvo je tudi, da asfaltiranje omenjene ceste doslej nikoli ni bilo zajeto v načrtu razvojnih programov," utemeljujejo odločitev, da 300 metrov ceste niso asfaltirali.

Hkrati pa dodajajo, da so pogovori o ureditvi tega dela ceste v teku. "Zadeva je torej stvar dogovora in uskladitve med županoma obeh občin. Odločitev o izvedbi pa bo sprejel občinski svet pri obravnavi rebalansa proračuna v mesecu septembru," so nam še sporočili iz kabineta župana Lea Kremžarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 14:46 03.avgust 2018.

    Že davno , DVA MANDATA PA IZGINI.

  • Matilda_Gowing 14:46 03.avgust 2018.

    Google Posli ..... Želite, da bi z denarjem doma opravljali osnovno delo z računalnikom ali prenosnikom za 2 do 3 ure na dan, plačali 200 € do 300 € na uro in prejeli plačo na teden ter izbrali svoje delovni ...prikaži več čass ... ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • Avatar Leon
    Leon 14:25 03.avgust 2018.

    Ta Kremžar je župan že nekaj mandatov se mi zdi že od časa OF ! Krajani so krivci ,da se jim to dogaja.