Avto > Iz druge roke
78234 ogledov

Tole je dvanajst najbolj zanesljivih avtomobilov

Tehnični pregled Profimedias
Nemška agencija za ugotavljanje kakovosti Dekra je objavila poročilo o najbolj zanesljivih avtomobilih. Z njimi so testno prevozili 100.000 kilometrov, potem pa so jih razstavili do zadnjega vijaka.

V avtomobilskem svetu z različnimi metodami opravijo veliko testov zanesljivosti avtomobilov, a verjetno najbolj natančne podatke pridobimo, če z njimi prevozimo več deset tisoč kilometrov, potem pa jih povsem razstavimo. Na tak način se pokažejo tudi skrite napake.

Avti parkirišče avtomobili Vozni park Avto Starost avtov: Slovenci presenetljivo v drugo smer kot EU

Nemška avtomobilska revija Autobild v sodelovanju z agencijo Dekra takšne teste opravlja že od leta 2014. V tem času je skozi njihove roke šlo več kot 100 avtomobilov, kar ni malo. Čeprav na testu seveda niso preverili prav vseh avtomobilov, gre kljub temu za precej reprezentativen pregled tega, kar danes avtomobilski trg ponuja. Avtomobile namreč testirajo od enega do treh let in pri tem zabeležijo vse okvare in pomanjkljivosti, potem pa jih razstavijo in natančno pregledajo njihove komponente.

Electrek zimski test električnih vozil Avto Velika baterija = velik doseg? Drži?

Tokrat so sestavili seznam dvanajstih avtomobilov, ki so se izkazali za najbolj zanesljive. Pri tem se niso ozirali na njihov segment in ceno, saj lahko med njimi najdemo tako povsem vsakdanje modele, kot tudi premijske. Zastopani so skoraj vsi avtomobilski segmenti od kombilimuzin do športnih terencev. Branje poročil je pravzaprav precej dolgočasno, saj avtomobili na vrhu skoraj nimajo resnih napak, tudi tiste, ki so jih opazili, pa ne vplivajo na samo uporabniško izkušnjo voznika in potnikov.

Audi A3 g-tron | Avtor: Audi Audi

Audi A3 sportback 1,4 g-tron

Prinaša pogon na stisnjeni zemeljski plin tveganja? V primeru audija A3 s pogonom na CNG sploh ne, saj se je uvrstil na prvo mesto. V vseh 100.000 prevoženih kilometrih namreč na njem niso odkrili nobene napake, nič sumljivega pa ni pokazalo niti končno razstavljanje.

Audi A6 avant | Avtor: Audi Audi

Audi A6 avant C8 40 TDI

Tudi ta razkošni audi se je izkazal za zelo zanesljivega. Edina ponavljajoča se napaka je bila okvara parkirnega tipala.

BMW X1 Avtomobili Avto Avtomobili: Američani povedali, kdo dela najboljše in kdo najslabše

Seat ateca | Avtor: Seat Seat

Seat ateca 1,4 TSI style

Španski križanec se je briljantno izkazal, saj je bil povsem brez tehničnih težav. Vozniki so se pritoževali le nad bolečinami hrbta. Pri Dekri avtomobila sicer še niso razstavili, saj test še poteka.

Audi A4 | Avtor: Audi Audi

Audi A4 avant 2,0 TFSI

Še en audi brez tehničnih ali ergonomskih težav. Razloga za kritiziranje preprosto niso našli, saj je dobro prestal tudi končno razstavljanje.

Volkswagen t-cross | Avtor: Volkswagen Volkswagen

VW T-cross

Kompaktni križanec je 100.000 kilometrov prevozil brez okvare ali napake. Le med končnim razstavljanjem so tehniki na zadnji premi odkrili svetlorjave črte, ki nakazujejo površinsko korozijo. Vendar pa ta ne vpliva na delovanje avtomobila.

Suzuki swift sport | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Suzuki swift sport

Japonsko kakovost na prvem mestu med japonskimi avtomobili presenetljivo zastopa športna različica suzukija swifta, ki med 100.000 kilometri voženj ni pokazal nobene tehnične pomanjkljivosti. Le med razstavljanjem so tehniki odkrili rjo v kolesnih vdolbinah. Zaščita pred korozijo torej ni popolna, kar mu je preprečilo boljšo uvrstitev.

mazda CX-5 | Avtor: Mazda Mazda

Mazda CX-5 skyactiv-D 184 AWD

Japonskega dizla se ne bi smeli bati. Mazdin dizelski SUV je namreč 10.000 kilometrov prevozil brez težav. Le pod prtljažnikom se je začela pojavljati korozija.

BMW serija 3 touring | Avtor: BMW BMW

BMW 320d touring G21

Münchenski premijski karavan z dizelskim štirivaljnikom je brez težav prevozil 100.000 kilometrov. Šele med razstavljanjem je postalo očitnih nekaj kozmetičnih pomanjkljivosti, ki ne ustrezajo visoki ceni tega avtomobila. Vendar pa po drugi strani nikakor ne zmanjšajo njegove funkcionalnosti.

Mercedes-benz A razred | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Mercedes-benz A220d W177

Ta avtomobil je med testom osvojil srca več voznikov, saj je deloval brezhibno. Tudi razstavljanje ni pokazalo resnih pomanjkljivosti. Njegova edina napaka je, da je premajhen in predrag, pravijo pri Autobildu.

Toyota prius | Avtor: Toyota Toyota

Toyota prius

Japonski hibrid je potrdil Toyotin sloves proizvajalke zanesljivih avtomobilov, saj ni imel nobene tehnične težave, poleg tega pa je presenetil tudi z vzdržljivostjo materialov v notranjosti. Edina napaka, ki se je pokazala med razstavljanjem, je bila površinska korozija v votlih delih karoserije.

Golf sportsvan | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

VW golf 1,4 TSI sportsvan

Stalni prvak ADAC-ovih testov je blestel tudi na Autobildovem. »Napihnjeni« golf je bil tako prepričljiv, da so pri Dekri njegov test podaljšali na 150.000 kilometrov, kar je opravil z odliko. Dober vtis so pokvarile le razpoke na vlečni napravi, ki ni del serijske opreme.

Kia sportage | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Kia sportage 2,0 CRDi AWD

Pri Dekri nimajo zadržkov, ko gre za korejski SUV, saj je kia sportage test opravila brez kakršnekoli pomanjkljivosti. Strokovnjaki cenijo tudi dejstvo, da je Kiin križanec povsem prilagojen evropskim pričakovanjem

Komentarjev 26
  • jakec1575 23:50 19.marec 2023.

    Reklama za svabsko avtoindustrijo. Ce hocete vedeti kater avto nima okvar, vprasajte svojega mehanika.

  • AN27 14:26 19.marec 2023.

    Revijo Autobild izdaja časopisno podjetje v lasti koncerna VW!

  • asmas1965 11:15 19.marec 2023.

    imam reanult espace 2.0 motor, dizel 480 tisoč km nobenih težav.tukaj pa neki sami "de best" pa po 200 tisoč vse crkava