Avto
26 ogledov

Iz Norega Maksa pribežali na Gorenjsko

Off road Naklo 2014
1/7
Anže Petkovšek
Le streljaj od avtoceste bo jutri vse v znamenju off-road vozil. Gramoznica Bistrica pri Naklem je pripravljena na blata ter znoja željne voznike in zabave pričakujoče gledalce. Tam bodo tudi trije Žurnalovi bralci, ki jih bo po progi prevažal inštruktor terenske vožnje.

Med ogromnim številom prijav, ki smo jih dobili v odziv na naš nagradni kviz, smo izžrebali tri srečneže, ki bodo jutri "iz prve roke" spremljali dogajanje na Off-road Slovenija tekmovanju na poligonu pri Naklem na Gorenjskem, kjer organizator pričakuje več tisoč obiskovalcev. 

  • Nekaj utrinkov iz lanskega tekmovanja v zgornji galeriji

Izžrebani srečneži so Gašper Poljanec, Sašo Derven in Mare Česnovar. Inštruktor terenske vožnje Janez Marolt jih bo po tekmovalni progi popeljal v terenskem vozilu, tako da si bodo lahko sami ogledali, kaj morajo premagovati tekmovalci. 

Pričakujete lahko nora vozila in vratolomne skoke

Že od jutranjih ur dalje bodo sicer v gramoznici Bistrica hrumeli stroji. Pričakujete lahko vse - od tovarniških terencev do vozil, ki so ušli iz filma Nori Maks. Tekmovalni del je razdeljen na spretnostno in težavnostno vožnjo. Letos bosta za državno prvenstvo v offroadu šteli obe preizkušnji.

Večina tekmovalcev se odloči za spretnostno vožnjo, ki je pripravljena tako, da jo zmorejo tudi tisti lastniki terenski vozil, ki se tekmovanja udeležijo prvič, in njihovo vozilo nima posebne opreme za premagovanje brezpotij. Pogosto so to starejša serijska terenska vozila brez kakršnih koli predelav, a skoraj nujno s pogonom na vsa štiri kolesa.

Tisti najbolj izkušeni vozniki z najbolje opremljenimi in posebej predelanimi vozili pa se odločijo za "hard" preizkušnjo, kjer ne manjka komaj verjetnih klančin, bredenja po vodi in drugih preprek. Tekmovalci redno prihajajo oddoma in iz tujine, saj je glas o prireditvi segel tudi v Italijo, Avstrijo in na Hrvaško. 

Tudi letos pa bodo ob robu prireditve za obiskovalce na voljo številne dejavnosti in zanimivosti, tako da bodo obiskovalci lahko začutili draž vožnje izven asfalta.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili testnih voženj v spremstvu inštruktorjev z vozili znamke Jeep, za popestritev programa pa bo s svojimi adrenalinskimi skoki s štirikolesnikom popestril Aleš Rozman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.