Avto
26 ogledov

Iz Revoza tudi naslednik renaulta 5

Skice obstajajo, a Renault ne namerava izdelovati naslednika petice. (Foto: Rena Žurnal24 main
V Revozu ne bodo začeli proizvajati premium naslednika legendarnega renaulta 5. Novica je bila namreč prvoaprilska šala.

Potem ko je premier Borut Pahor pred dnevi nakazal, da bo skoraj pol milijarde evrov, ki ga bo v slovensko gospodarstvo vložila Francija, namenjenih novomeškemu Revozu, so nam dobro obveščeni viri iz tovarne potrdili, da bo velik del denarja namenjenega tudi tajnemu projektu premium kompakta.

Konkurent DS3-ju
Po zgledu Citroëna, ki je zelo uspešno lansiral novo premium modelsko paleto DS, se je tudi Renault odločil za podoben korak. Kot prvi luksuzni model bo na trg poslal kompaktni avtomobil s kodno oznako essence, ki naj bi se oblikovno v marsičem naslanjal na legendarni model renault 5, kar dokazujejo tudi prve risbe koncepta. Avtomobil si bo podvozje delil z naslednjo generacijo clia, večji poudarek pa bo na prestižnih materialih in novih tehnologijah. Tako naj bi bi bil že standarden del opreme vmesnik, ki bo omogočal dostop do wi-fi interneta.

Zaradi preteklih rezultatov, ki so Revoz pod vodstvom direktorja Aleša Bratoža dvignili med najboljše tovarne znotraj koncerna, se je prvi mož Renaulta Carlos Ghosn odločil, da bo projekt zaupal prav novomeški tovarni, nam je še povedal vir, ki želi ostati neimenovan. V Revozu so nam odgovore na naša vprašanja obljubili še za danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.