Avto
157 ogledov

Jaguar predstavil karavanski XF sportbrake

Jaguar XF sportbrake
1/18
Jaguar
Jaguar se v razred poslovno-družinskih karavanov vrača z novim XF sportbakejem.

Kot je bilo za pričakovati je prednji del enak kot pri limuzinskem XF. Razlike se pojavijo po B stebričku, z drugačno linijo strehe in večjimi bočnimi stekli. Zanimiva je velika panoramska streha.

Pri Jaguarju so v sporočilu za javnost sporočili, da ima XF sportbrake najbolje, kar trenutno podjetje ponuja v smislu dizajna in tehnologije. Izpostavljajo koeficient zračnega upora, ki je 0,29, kar je odlično za karavanske modele. 

Prtljažnik z električno pomičnimi petimi vrati s postavljenimi sedeži meri 565 litrov, v primeru podrtja sedežev v drugi vrsti pa ga lahko povečamo na 1.700 litrov. XF sportbrake je seveda narejen na isti aluminijasti platformi kot limuzinski XF, s katerim si deli tudi bencinske in dizelske motorje. To pomeni dvolitrski štirivaljni dizelski motor v treh različicah, kot tudi trilitrski V6 dizelski motor in dvolitrski štirivaljni bencinski motor. Pogon je na zadnji kolesi ali na vsa štiri kolesa.

Kaj smo zapisali o limuzinskem XF, si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.