Avto
588 ogledov

Jankovićev mercedes s 66-odstotnim popustom

Jankovićev mercedes Andrej Leban
Prestižni mercedesov kupe, ki ga je pred rubežem vozil Damjan Janković, je po decembrski neuspešni prodaji sodnega izvršitelja znova na razpolago kupcem. Izklicna cena je padla za kar 66 odstotkov na raven avta nižjega srednjega razreda!

Sodni izvršitelj Dragan Vuković je torej držal obljubo po neuspešnem poskusu javne dražbe konec lanskega leta in kupeja mercedes-benz CL AMG znova ponudil na trgu. Na 1. dražbi namreč za avto ni bilo resnega interesenta, ki bi plačal izklicno ceno 36.000 evrov za osem let star prestižni avto s kar 386 kW moči.

Vuković je takrat dejal, da bo nova cena verjetno postavljena na polovico prejšnje, a je v oklicu 2. dražbe navedena cena le še 16.000 evrov oziroma 44 odstotkov ocenjene vrednosti. Kot dodaja izvršitelj, je to najnižja vrednost, po kateri bo še lahko prodano prestižno vozilo, pred časom je za žurnal24.si dejal, da se podobna vozila prodajajo tudi po 45.000 evrov. Ko je bil nov, je bil avto, napolnjen z raznovrstno prestižno opremo, vreden prek 200.000 evrov.

Dražba bo potekala prihodnjo sredo. Avto bo prodan po sistemu videno-kupljeno. Kot je bilo razvidno decembra, je avtomobil po odbijačih in deloma karoseriji nekoliko poškodovan kot posledica blažjih trkov. "Ravno čuvali ga niso," je takrat o nekdanjih lastnikih dejal Vuković.

Če ne bo kupca, bo Damijan dobil nazaj ključe

Mercedes-benz CL je bil lasti oziroma uporabi Damjana Jankovića, starejšega sina ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Nazadnje je bil uradno prepisan na Jankovićevo družbo Electo Naložbe, a so ga nato v sklopu izvršbe zasegli, saj je bila Electa družbi Heta Asset Resolution (podružnica Hypa) dolžna okoli pol milijona evrov. S prodajo mercedesa bi tako Avstrijci prišli vsaj do manjšega deleža poplačila.

Če niti v drugo CL AMG 63 ne bo prodan, bo avto vrnjen dolžniku, torej družbi Electa Naložbe.

Komentarjev 7
  • Izudin 13:37 08.februar 2015.

    Avto je ves pobutan oz. zelo slabo ohranjen, poleg tega je registracija (pre)draga glede na konje, ki jih ima, itn. Skratka, totalno neracionalen nakup.

  • dragec 17:34 07.februar 2015.

    jebiga SSDSSovci, to je praktičen primer razprodaje

  • jaki 14:46 07.februar 2015.

    dragutine, še za sol nimaš!