Avto
45 ogledov

Je speči redar moralno škodoval?

Redar Bralka
Redar, ki je zaspal medtem, ko je lovil prehitre voznike, je očitno le velikanska izjema, saj se vsi ostali obnašajo vzorno.

Poročali smo o zanimivem dogodku na Celovški cesti v Ljubljani, ko je bralec zurnala24.si opazil avtomobil ljubljanske redarske službe z vgrajeno napravo za meritve hitrosti, v njem pa po lastnih trditvah spečega redarja.

PREBERITE ŠE:

Glede na pojasnila Mestnega redarstva ni pričakovati, da bi jo morebitni prehitri vozniki, ki so v četrtek zgodaj popoldan vozili mimo redarskega vozila, odnesli brez kazni, pa čeprav se je njihov uslužbenec med sedenjem v avtu za nekaj časa preselil v deželo sanj. 

"V internih navodilih ni določeno, da mora biti mestni redar med delovanjem merilnika hitrosti prisoten v vozilu. Prisotnost mestnega redarja v vozilu med delovanjem merilnika hitrosti tudi ne vpliva na zakonitost zaznanih kršitev. Te so zakonite ne glede na to, ali je redar prisoten v vozilu, ob vozilu ali pa ga sploh ni v bližini vozila. Prav tako prisotnost pooblaščene uradne osebe v času opravljanja meritev samodejne merilne naprave ne predpisuje proizvajalec merilnika hitrosti in to ni pogoj za pravilno delovanje samega merilnika."

Sum, da se ni vzdržal moralnemu škodovanju delodajalcu

Seveda pa ostaja sporno, če je redar med opravljanjem službe res zaspal. "V primeru, da bi občinski redar med delovnim časom spal v službenem vozilu,  bi s tem kršil pogodbeno določilo, da se je dolžan vzdržati vseh ravnanj, ki glede na naravo dela, ki ga opravlja, materialno ali moralno škodujejo, ali bi lahko škodovala interesom delodajalca," pravijo na odseku za upravljanje s kadri Mestne občine Ljubljana. "Poleg tega bi to lahko šteli kot neizpolnjevanje delovnih obveznosti, določenih v pogodbi o zaposlitvi, delovnih obveznosti, ki jih odredi delodajalec, ali drugih delovnih obveznosti."

Ali je šlo za kršitev, bodo na MOL šele ugotavljali. Kot pa pravijo, v lanskem letu ni bil uveden niti en disciplinski postopek zoper občinske redarje. 

dezurni@zurnal24.si

Ste naleteli na zanimiv dogodek na cestah? Sporočite nam prek spodnjega obrazca!

Komentarjev 2
  • BOAP999 17:38 25.april 2015.

    Takim kot si ti fliknem eno čez gobec. Delo novinarja je težko, ki mora na dan objaviti določeno število novic

  • Skippy 14:57 25.april 2015.

    In s takšno nepomembnostjo se zdaj ukvarja cela Slovenija?