Avto
125 ogledov

Jimny se raje prilagodi kot umre

Suzuki jimny Suzuki
Suzuki jimny, eden zadnjih avtomobilov, ki sodi v razred čistokrvnih terencev, v novo leto stopa nekoliko prenovljen, predvsem po zaslugi zaostrenih evropskih standardov.

Jimny v sedanji generaciji na cestah vztraja že težko verjetnih 16 let. Pri Suzukiju so majhnemu "plezalcu" s pogonom na štiri kolesa privoščili še zadnjo posodobitev. 

Vstop jimnyja v modelno leto 2015 prinaša nekaj tehnoloških novosti, predvsem s področja varnosti. Tako se zaradi zahtev EU vgrajenemu sistemu ABS pridružujeta še sistema ASR in ESC.

Da bodo razliko med novim in aktualnim modelom bodo opazili samo poznavalci, priznavajo celo v tovarni, saj bo edina vidna sprememba izražena z novimi barvami karoserije, drugačen bo tudi komplet nameščenih 15-palčnih koles s platišči iz lahke kovine. Malce so sicer posodobili okolico glavnih kontrolnih merilnikov. Jimny bo imel po zaslugi evropske zakonodaje vgrajen sistem TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) in bo opremljen tudi z indikatorjem prestav. 

Na področju pogonske tehnike ne bo večjih sprememb. Kupec si bo lahko omislil znani 1,3-litrski bencinski motor s 63 kW (86 KM), ki malemu japoncu omogoča največjo hitrost 140 km/h in pospešek od 0 do 100 km/h v dobrih štirinajstih sekundah. Povprečna poraba znaša 7,1 litra (162 g/km CO2 emisij) na vsakih 100 prevoženih kilometrov, v primeru samodejnega menjalnika pa 7,3 litra (167 g/km CO2 emisij).

Na voljo bodo trije paketi opreme. Šele v drugem dobi lastnik klimatsko napravo, ogrevana ogledala in radijski sprejemnik, najbolj bogat paket pa ima še dodatno aluminijasta platišča, dvobarvne strešne letve, sprednje meglenke, dodatno zatemnjena stekla, trikraki usnjeni volan, posebno oblazinjenje iz umetnega usnja, itd.

Cena se prične pri 16.199 €, na slovenske ceste pa bo novi jimny predvidoma zapeljal po novem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.