Avto
62 ogledov

Junaki gredo dalje

Slovenski zimski smučarji Ford
Ford in Smučarska zveza Slovenije sta se z namenom podpiranja mladih perspektivnih športnikov pridružila akciji Junaki gredo dalje. Moška ekipa tehničnih in hitrih disciplin v smučanju je na tiskovni konferenci podprla projekt.

Velike zgodbe se ne začnejo niti na velikih skakalnicah niti na dolgih blestečih progah svetovnega pokala. Začnejo se na kratkih strminah in odmaknjenih smučiščih ter skakalnicah po celem svetu, na katerih upi slovenskega zimskega športa razvijajo svoje potenciale.

Pri razvoju prihodnjih zimskih junakov štejejo osvojeni milimetri, sekunde in pogosto tudi evri. Pri Fordu, ki je zlati sponzor SZS pravijo, da se tega zavedajo, zato bodo na svoji poti med najboljše podprli tudi mlade in zagnane športnike, katrih največji navdih so njihovi starejši vzorniki.

Znesek odvisen od naših smučarjev in smučark

Na tem želelijo zgraditi zgodbo, ki bo v navdih tudi tistim, ki že posegajo po najvišjih rezultatih. V sodelovanju s SZS so tako razvili družbeno odgovoren projekt Junaki gredo dlje, v katerem bodo šli junaki za junake ne samo dlje, ampak tudi hitreje in še bolje.

Namreč: za vsako točko v svetovnem pokalu, s katero bodo slovenski alpinci in alpinke ter nordijci in nordijke presegli svoj lanski seštevek, se bo v skladu za štipendiranje mladih zimskih potencialov znašel en evro. Skupen znesek sezone 2016/17 bo nato namenjen dvema izbranima mladima športnikoma – enemu iz alpske reprezentance in enemu iz nordijskega dela – v podporo uresničevanju njunih športnih potencialov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.