Avto
2700 ogledov

Kaj je na peugeotu 508 novega?

peugeot 508
1/5
Stellantis
Da bi ga oblikovno uskladili s svojimi novimi oblikovnimi smernicami, so pri Peugeotu prenovili svojega predstavnika srednjega razreda, peugeot 508.

Najbolj dramatična sprememba, ki jo je zunanjosti prinesla tako limuzini kot tudi karavanu SW in športnemu peugeotu 508 sport engineered, je nova maska hladilnika, ki jo obdajajo prav tako novi tanjši žarometi z dnevnimi lučmi v obliki treh podolgovatih navpičnih krempeljcev. Žarometi lahko seveda svetijo tudi v matrični led tehniki. Peugeot 508 se je s tem približal novejšim predstavnikom te znamke.

peugeot 408 Avto V Sloveniji avto, ki bo navdušil napredne hedoniste

peugeot 508 | Avtor: Stellantis Stellantis

Spremembe na boku so manj očitne, z izjemo novih 18-palčnih kolesnih platišč, zadaj pa so tudi zadnje luči dobile še bolj poudarjen vzorec treh krempljev, Peugeotov logo leva pa je nadomestil velik napis PEUGEOT. Tudi nasploh je prenovljeni peugeot 508 opremljen s prenovljenimi Peugeotovimi insignijami. Kupci bodo lahko izbirali tudi med sedmero karoserijskimi barvami, med katerimi so tri nove.

Peugeot 3008 Preizkus Avto Kako daleč na terenu pride dvokolesno gnani avto?

Osrednji del osvežene notranjosti v slogu i-Cockpit še vedno ostaja 10-palčni zaslon, vendar so pri Peugeotu zanj nadgradili uporabniški vmesnik, s katerim so ga uskladili s tistim, kar poznamo iz peugeota 308 in drugih novejših predstavnikov te znamke. Na razpolago je tudi novi vmesnik za govorno upravljanje, nadgradnjo pa je dobil tudi 12-palčni digitalni zaslon nad volanskim obročem z novim Peugeotovim grbom v sredini.

peugeot 508 | Avtor: Stellantis Stellantis

Ne pozabimo pa tudi omeniti, da je staro veliko ročico za nadzor menjalnika nadomestila majhna, ki je tako kot drugih novih peugeotih, pogreznjena v sredinski greben. Zanimiva podrobnost pa je tudi, da se je možnost programov masažnih sedežev za tri povečala na osem. Izčrpen je tudi nadgrajeni nabor pripomočkov za varnost in pomoč vozniku.

Peugeot 308 Preverili smo Avto Ena najbolj pomembnih stvari, ko kupujete avtomobil

Ponudba motorjev ostaja bolj ali manj takšna kot doslej, le da je bolj oskubljena. V osnovni ponudbi sta 1,2-litrski turbobencinski trivaljnik in 1,5-litrski turbodizelski štirivaljnik, oba z močjo 96 kilovatov in povezana z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Nad njima sta že znana Stellantisova priključna hibrida za prednji pogon z močmi 110 ali 132 kilovatov, peugeot 508 sport engineered pa bo imel štirikolesni priključno hibridni pogon z močjo 147 kilovatov. Kot zanimivost povejmo, da bo peugeot 508 na voljo tudi z 1,6-litrskim turbobencinskim motorjem, a le v afriških, bližnjevzhodnih in azijskih državah z bolj ohlapnimi okoljskimi predpisi.

peugeot 508 | Avtor: Stellantis Stellantis

Peugeot E-lion Peugeot Avto Prihajajo peugeoti, ki bodo narejeni za 25 let delovanja
Komentarjev 1
  • andrej084 19:46 24.februar 2023.

    Iz nekoč solidnega avta, ki je bil lep in udoben, so naredili škatlo, ko vsedeš vanj, imaš občutek, da sediš v gajbi, če si pa starejši od 30 let, pa greš s težavo ven...