Avto
214 ogledov

Kaj je Richard Hammond storil v prvem odzivu po nesreči

Richard Hammond in rimac Youtube.com
Richard Hammond se je po hudi nesreči s superavtomobilom rimac javil z bolniške postelje. Šlo je za sekunde, sicer bi od njega ostalo le zoglenelo truplo.

Richard Hammond se je po hudi prometni nesreči, ki jo je doživel v bližini švicarskega St. Gallena, oglasil prek videa, ki ga je posnel njegov sodrug iz serije The Grand Tour (TGT) Jeremy Clarkson. 

"Da, res je, polomil sem ga. Spet. In sedaj sem tukaj v bolnišnici v Švici in to je moje koleno," je Hammond razlagal v kamero z rentgensko sliko razbitega kolena. "Upam da mi bodo še danes naredili 'swiss army' koleno."

Zahvalil se je medicinskemu osebju, ki je tako hitro posredovalo, in Jamesu Mayju, ker mu je v bolnišnično sobo pretihotapil gin. "Ampak najbolj pomembno je, da se opravičim svoji ženi Mindy in mojima hčerkama Izzy in Willow. Žal mi je, da sem tak kolosalen idiot!"

Šlo je za sekunde

Producent oddaje The Grand Tour Andy Wilman je za Sunday Mirror dejal, da sta tako Jeremy kot James zdrvela do mesta nesreče takoj, ko sta slišala, da je šlo nekaj narobe. "Ko sta videla gorečo razbitino, sta bila prepričana, da je Richard umrl. Izgledalo je zares slabo." 

"Komaj sta verjela, da je uspel priti iz avta živ, saj od vozila ni ostalo popolnoma nič. Če bi bil Richard le nekaj sekund počasnejši pri izhodu iz avta, bi ga upepelilo." Rimca je namreč takoj, ko je zgrmel pod cesto, zajel ogenj in ga popolnoma uničil. 

Trenutki, ko sta mislila, da sta izgubila kolega

Clarkson je v zapisu za Drivetribe dejal, da je snemanje za televizijski program vedno bitka s časom in da Hammond ni imel veliko časa, da bi se docela seznanil z gromozansko močjo. Pred soboto je sicer že štiri dni vozil električni superavto brez vsakih težav, v soboto pred nesrečo je opravil tudi nekaj hitrih vzponov po zaprti švicarski cesti. "Vedel je, da je avto hiter in znal ga je upravljati skozi ovinke," je prepričan Clarkson. Zakaj je izgubil nadzor nad njim in se bočno zaletel v oviro ter padel po bregu pod cesto, bo več znanega, ko bo Hammond zbral misli.

Trojica voditeljev je za potrebe ene od prihodnjih oddaj snemala kadre treh superšportnikov na zaprti gorski cesti v Švici. Hammond je sedel v hrvaškem električnem avtu rimac, May v hondi NSX, Clarskon pa je gnal lamborghinija aventadorja S.

Clarkson je opisal trenutke strahu, ki jih je doživljal v nesreči, saj je resnično izgledalo, da ne bo preživelih. Ko sta slišala za nesrečo, sta oba z Mayjem vsak s svoje strani prihitela na prizorišče.

Po Clarksonovovih besedah sta bila oba vsa iz sebe, saj jima je bilo jasno, da v gorečem avtu ne more biti preživelih. Potem pa jima je redar ob progi povedal veselo novico, da Richardovega "trupla" ni v avtu, saj se je že sam prej splazil na varno in da je sedaj nekoliko nižje pod gorečim vozilom, kjer ga za zaveso oskrbujejo reševalci. "Nisem ga želel videti. Ne po nesreči takšne sorte. Ugibam, da je imel v času nesreče na merilniku kakih 190 kilometrov na uro."

Zato pa je Clarkson napeto opazoval odgovornega za varnost pri TGT, ki je po prihodu na prizorišče zdirjal po bregu navzdol do reševalcev. "Gledal sem vsak njegov gib. Videl sem, kako je dvignil radijsko postajo in slišal sem, ko je rekel - vse je v redu fantje, pomežiknil mi je."

Komentarjev 2
  • mucek4 12:34 12.junij 2017.

    Kamerman, pa v trenutko ko se dejansko zgodijo stvari obrne kamero stran :/

  • allstarr111 11:41 12.junij 2017.

    Se mi zdi da bo tale pripetija in še par drugih, odločno vplivala na prodajo elektičnih jajc, vžgalo se je prektično čim je mal poškodoval vozilo, z valiko verjetnostjo bo ta posnetek postal nekaj zelo redkega :)