Avto
1931 ogledov

Kaj pred premiero vemo o novem peugeotu 508?

Peugeot instinct koncept.
1/11
Peugeot
Peugeot bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril povsem novo generacijo modela peugeot 508, konkurenta ford mondea, VW passata in drugih limuzin srednjega razreda.

* Na fotografijah je Peugeotovo konceptno vozilo instinct

Nekateri že namigujejo, kakšen bo novi peugeot 508, ki dizajnerske poteze vleče iz koncepta instinct, kar pomeni, da bo videl na račun strehe zelo kupejevski. Oblikovno bo bolj napreden, drzen, omenja se tudi nove napredne led žaromete. Videz bo revolucionaren, je namignil neimenovani vir blizu francoskega proizvajalca vozil.  

Peugeot 508 RXH test Avto Hibridna pustolovščina s 508 RXH

Pri Peugeotu za zdaj dobro skrivajo skrivnosti nove 508-ice. Šef koncerna PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares je že leta 2015 napovedal, da bodo v novo 508-co vgradili tehnologijo polsamodejne vožnje, ki bo zmožna sama zavijati in zavirati. 

Peugeot 508 Avto 508 osvežen v novo fronto z nemci

Bolj podoben 5008 in 3008

Novi 508 bo narejen na najnovejši PSA platformi EMP2, na kateri nastajata tudi športna terenca 5008 in 3008, ki imata serijske digitalne merilnike in edinstveno futuristično zasnovo kabine i-cockpit, ki vključuje majhen volan, malo stikal, prečiščene linije in izbrane materiale. Pričakuje se, da bo limuzini sledila tudi karavanska različica. Nova platforma je Peugeotu omogočila tudi bistveno zmanjšanje mase vozila. 

Peugeot instinct koncept.  | Avtor: Peugeot Peugeot

Trenutni 508 je naprodaj od leta 2011 naprej, leta 2014 je bil prenovljen, njegova posebnost v segmentu pa je bila hibridna različica - vse dokler je niso ukinili. V novi generaciji naj bi bil peugeot 508 na voljo tudi v različici priključnega hibrida. V motorni paleti lahko pričakujemo bencinske in dizelske motorje znane iz modelov 5008 in 3008. V ponudbi bi se utegnil znajti tudi štirivaljni turbobencinski motor iz modela 308 GTi.

Peugeot instinct koncept. RAZKRILI KAKO Avto Peugeot instinct najavlja novo obdobje mobilnosti

Lani so v Evropi prodali 22.724 peugeotov 508, kar je 39 odstotni padec v primerjavi z letom prej, navaja statistika JATO Dynamicsa. Vozila srednjega razreda so v Evropi v veliki krizi, predvsem na račun križancev in športnih terencev, ki vsako leto znova beležijo rekordne številke in odžirajo trg klasičnim modelom, kot so limuzine, karavani in enopsotorci.

Peugeot 5008 Peugeot Avto Peugeot predstavil nov osemstopenjski samodejni menjalnik

PSA sicer model peugeot 508 izdeluje v mestu Rennes v Franciji in mestu Wuhan na Kitajskem.

Komentarjev 1
  • Albatroz 12:35 13.februar 2018.

    verjemite koncept ni niti malo podoben fotografijam če manj pa vašemu opisu, prvi kupci bodo imeli veliko problemov z novimi motori, in materiali niso nič kaj drugačni od teh ki jih sedaj uporabljajo.