Avto
65486 ogledov

Kaj se zgodi z novimi avtomobili, ki jih ne prodajo?

Nakup avtomobila Profimedia
Kam gredo vsi avtomobili, ki jih v prodajnih salonih nikoli ne prodajo? Rešitev je več.

Prodajalne avtomobilov so franšize. To pomeni nakup novih avtomobilov neposredno od proizvajalcev in njihovo prodajo končni stranki po višji ceni. Tako ustvarijo dobiček. Ko trgovec kupi nove avtomobile iz tovarne, ti pripadajo trgovcu, ki jih ne more konec leta kar poslati nazaj proizvajalcu. Da bi zaslužili, morajo pritegniti kupce, da le kupijo avto. To so triki, ki jih uporabljajo trgovci z avtomobili.

Nakup avtomobila preko interneta Nova rešitev Avto Avtomobile bomo plačevali povsem drugače

Prestavijo jih na drug trg

Če avtomobil ne nikakor ne morejo prodati imajo trgovci na voljo več možnosti. Lahko jih pošljejo na drug trg, kjer je po določenem modelu več povpraševanja.

Nakup avtomobila Analiza Avto Analiza: Velikanske spremembe potrošnikov pri nakupu novih vozil

Spletna dražba vozil Autopoint | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Prodajajo jih na dražbah

Avtomobili se lahko prodajajo tudi na javnih dražbah. Hkrati gre del cene dražbeni hiši, kar pomeni, da agent izgubi nekaj denarja. Druga možnost je uporaba teh avtomobilov kot nadomestkov, ko ljudje pripeljejo svoja vozila na servis.

Sandero LPG Zgodba o uspehu Avto Neverjeten uspeh romunskih vozil, priljubljena tudi v Sloveniji

Znižanje cen

Končna možnost je znižanje cene vozila. Ob koncu modelnega leta se želijo avtomobilski proizvajalci in trgovci znebiti »inventure«, predvsem zato, da avtomobili starejšega letnika ne bi »konkurirali« novejšim modelom.

Neverjetne kupčije so redkost

Zgodba, ko bi avto iz zaloge dobili z velikanskim popustom, ker trgovec vozila ne more prodati, so pri nas redkost. Avtomobilski trgovci znajo zelo dobro predvidevati in naročati avtomobile, ki se bodo hitro prodali.

Prodajni salon Toyota Toyota Avto Toyota najprej v Ljubljani napoveduje povsem nov pristop prodaje avtomobilov

Kljub temu pa najbolj pretkani in vztrajni kupci lahko ujamejo tudi zares poceni nov avtomobil. Gre predvsem za sledenje ponudbam posameznih trgovcev in pridno 'utrujanje' z rednim obiskovanjem salonov. Ko enkrat izsledite avtomobil, za katerega veste, da ga bo trgovec le mukoma spravil v promet, se morate brez sramu pogajati za nesramno nizko ceno. Na koncu bo prodajalec najverjetneje popustil, saj je zanj bolje imeti nekaj denarja v žepu, kot neprodan avtomobil na parkirišču.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 09:17 14.marec 2022.

    če ga ne more prodat, ga pa da kot promocijo sportniku.. ne vem kako si en trgovec lahko privošči da spnzorira hokejski klub, meni pa ne more dat popusta en euro ? pred leti so bile firme, ki so plačevale ...prikaži več ljudem da so na svoj avto dali reklame.. dons se pa športniki vozijo v sponzorskih avtih. kje ? jest bi delal večjo reklamo, kot pa smučar ki ga tričetrt leta ni doma, pa se avtu nabira prah v garaži. ampak eni vozijo ford še naslednjih 100 let, drugi pa niti pod razno.

  • Pepe007 05:42 14.marec 2022.

    Članek, ki je napisan za neke druge čase.