Avto
11069 ogledov

Avtomobile bomo plačevali povsem drugače

Nakup avtomobila preko interneta Žurnal24
Finančna hiša Auto1 FT je razvila digitalno rešitev za prodajo rabljenih avtomobilov na osnovi veriženja blokov, ki naj bi bila manj naporna in bolj varna od dosedanjih rešitev.

Pri Auto1 FT bodo svojim strankam v prihodnosti ponudili tudi možnost najema popolnoma avtomatiziranih digitalnih kreditov za nakup avtomobilov (B2B financiranje). Tako imenovane »pametne pogodbe« bodo sicer zasnovane na »blockchain« valuti ethereumu.

Citroen C5 Aircross prevoz kolesa Avto Absurdno, kakšni bodo morali biti oglasi za avtomobile

Izvršni direktor podjetja Auto1 FT Taimur Andre Rashid pravi, da njihova digitalna rešitev prodajalcem avtomobilov prinaša enormne pridobitve v učinkovitosti prodaje in postavlja merila v mobilni industriji. Dodaja, da je njihov izdelek ena prvih praktičnih rešitev veriženja blokov izven kripto valut.

Prodaja avtomobilov na Kubi | Avtor: Reuters Reuters

S to ponudbo si zagonsko podjetje, ki se je doslej osredotočalo na poslovanje med podjetji in prodajalci rabljenih avtomobilov, odpira povsem novo skupini kupcev. Pri Auto1 FT pravijo, da z uporabo pametnih pogodb zmanjšujejo stroške financiranja nakupa avtomobilov in s kupoprodajo povezane pogodbe.

avto Vrhovec Kdaj se izplača? Avto Rabljeni avtomobilski del lahko stane zgolj desetino novega

Povečali so tudi varnost izmenjanih podatkov ter pospešili sklepanje pogodb. Dodajajo, da do pomot zaradi tehnike veriženja blokov skoraj ne more priti.

Po drugi strani takšen sistem prodaje koristi tudi prodajalcem rabljenih avtomobilov, saj se jim zaradi uporabe hitrega in nezapletenega orodja za financiranje nakupov lahko prodaja precej poveča.

Nakup avtomobila preko interneta Avto Najbolj iskani avtomobili leta 2021 med Slovenci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.