Avto
3304 ogledov

Absurdno, kakšni bodo morali biti oglasi za avtomobile

Citroen C5 Aircross prevoz kolesa Anže Petkovšek Citroen C5 Aircross
Avtomobilski oglasi bodo morali vsebovati povezavo do bolj zelenega prometa.

Okoljski aktivisti v Franciji so dosegli svoj cilj. Avtomobilski oglasi bodo morali že marca letos vsebovati opozorilo o uporabi ustreznejšega ali do okolja manj obremenjujočega načina prevoza. Na primer kolesa. In to vsi oglasi, brez izjeme - na televiziji, na spletu in v tisku, poroča tiskovna agencija AFP.

mercedes GLA, mercedes-benz GLA, mercedes-AMG GLA, daimler Neverjetno Avto Neverjetno, katera avtomobilska znamka ima najmlajše kupce

To je podobno kot pri oglasih za alkohol, ki morajo vsebovati opozorilo na tveganje ob njegovem uživanju.

Nakup avtomobila preko interneta Avto Najbolj iskani avtomobili leta 2021 med Slovenci

cigareti, oznake | Avtor: EPA EPA

Oglas bo moral vsebovati alternativo v slogu "Razmislite o vožnji", ali "V službo se peljite z javnim prevozom" ali "Za krajše razdalje uporabite kolo ali pojdite peš." 

Mercedes-AMG EQS Razkrivamo Avto Razkrivamo: Vsi novi avtomobili v letu 2022

To še ni vse. Oglasi bodo morali vsebovati tudi emisijski razred vozila s podatkom o CO2, novost, ki je del razširjenega zakona o podnebnih ukrepih, ki so ga lani potrdili francoski zakonodajalci.

Tečaj senior za starejše voznike, AMZS Avto Kakšen avto naj kupi starostnik?

Proizvajalci avtomobilov novost sprejemajo, a niso navdušeni. Vendar pa nimajo druge izbire, saj bodo avtomobilski oglasi od leta 2028 naprej še bolj zaostreni. Od leta 2028 nova francoska zakonodaja predvideva popolno prepoved oglaševanje vozil, ki najbolj onesnažujejo okolje. To bodo vsa vozila, ki v zrak izpustijo več kot 123 gramov ogljikovega dioksida na prevožen kilometer. Sem spadajo številni, danes zelo priljubljeni SUV-ji.

Komentarjev 1
  • Toma 07:23 11.januar 2022.

    Zmagal bo tisti, ki bo dal konja na streho. Nekaj podobnega kot v reklami za VW traktorje!