Avto
6581 ogledov

Neverjetno, katera avtomobilska znamka ima najmlajše kupce

mercedes GLA, mercedes-benz GLA, mercedes-AMG GLA, daimler Daimler AG, press department
Glavni izziv avtomobilske industrije je privabiti k svoji znamki čim mlajše kupce. Povprečna starost kupca novega avtomobila v Nemčiji je 47 let.

Pes z nihajočo glavo, ki ga lastniki postavijo na polico za zadnjo klopjo je že davno preteklost kupcev vozil znamke Mercedes-Benz. Po raziskavi ima prav Mercedes-Benz v povprečju najmlajše kupce novih vozil v Nemčiji, piše Automobilwoche. Povprečna starost kupca, ki se odloči za novega mercedesa je, 41,4 let. S tem je Mercedes-Benz globoko pod povprečje, saj je nemški kupec novega avtomobila v povprečju star 47 let.

Visok voznik Raziskava Avto Najboljši avti, če sodite med nadpovprečno velike ali majhne

"Avtomobilska industrija se dejansko sooča z izzivom pridobivanja mladih kupcev," pravi Konrad Weßner, generalni direktor podjetja Marktforschung, kjer se ukvarjajo s tržnimi raziskavami in prihodnjimi trendi v avtomobilski industriji. Anketo so opravili med več kot 6.000 kupci novih avtomobilov, ki so vozilo kupili v prvi polovici leta 2021.

Mercedes A limuzina | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Nakup avtomobila preko interneta Preverili smo Avto Preverili smo: Tako velik je skok cen 16 osnovnih izvedenk avtomobilov v 10 letih pri nas

Mercedes-Benzu z najmlajšimi kupci sledijo znamke Seat (42,9 let), Citroën (44,7), BMW (44,8), Audi (44,9) in Tesla (45,1). "Kot razkriva naša raziskava, nekatere avtomobilske znamke v sodelovanju s svojimi trgovci še posebej dobro nagovarjajo teme, kot so odnos do podnebne problematike, elektromobilnost ali informacijsko-zabavne sisteme, da bi pritegnili predvsem mlade kupce avtomobilov," pravi Weßner.

Seat Ibiza FR | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Nakup, prodaja, avta, avtov, vozila, evri, cena, evro, stroški Staro za novo Avto Prodajalec mu je ponudil 2.000 evrov, sam ga je prodal za 4.500

Najstarejši kupci rabljenih avtomobilov pri Smartu

Na drugem koncu lestvice so Mazda (55,5 let), Peugeot (54,8), Toyota (51,3) in Nissan (51 let). Medtem, ko Mercedes-Benz prevladuje med najmlajšimi kupci novih avtomobilov, ima sestrsko podjetje Smart najstarejše kupce rabljenih avtomobilov. V povprečju so kupci rabljenega smarta stari 49,6 let. Le malo mlajši so pri Dacii (48,8) in Citroenu (47,9).

Smart forfour EQ | Avtor: PRIMA PRIMA

Rabljeni avti Nova resničnost Avto Nova resničnost: Rabljena vozila dražja kot nova

Daleč najmlajši kupci rabljenih avtomobilov se odločajo za znamko Seat. V povprečju so stari 33,1 leta. Daleč zadaj sledijo Audi (36,6), BMW (38,2), Mini (38,7) in Volkswagen (39,3). Povprečni kupec rabljenega avtomobila v Nemčiji je star 41 let.

Komentarjev 3
  • ico8 16:28 25.december 2021.

    Nimam pojma od kje ste to preplonkali, ker je smesna statistika- kot da bi jo delale 24pipik ali glasilo SZDL-ja "delo"(neverjetno smesno ime za faulencerje). Se pod zvezdo sem si kupil prvi nov avto z 22-temi leti, OK, DM in ...prikaži več devalvaciji hvala!!!

  • djdj 11:19 25.december 2021.

    Ah, ta mladina... ;)