Avto
1151 ogledov

Kako je epidemija vplivala na vašo odločitev o počitnicah?

Mitsubishi outlander PHEV Saša Despot
Ali je epidemija vpliva na naše počitniške navade in ali bo v povezavi s tem drugačna tudi naša osebna mobilnost? Sodelujte v raziskavi.

Rezultati raziskave Koronamobilnost, ki jo je AMZS opravil v prvi polovici maja letos, so nakazali, da bomo zaradi epidemije novega koronavirusa in izkušenj v času karantene tudi po odpravi ukrepov morda spremenili nekatere naše mobilnostne navade.

Zavod Sopotniki Dobra praksa Slovenija Prostovoljci, ki starostnikom zagotavljajo mobilnost

Ali oziroma na kakšen način bo letošnje poletne počitnice in dopustniške načrte (s)krojila epidemija novega koronavirusa ter s preprečevanjem okužb povezani ukrepi in omejitve? Odgovore na ta vprašanja AMZS išče z raziskavo Počitniška mobilnost – vaše izkušnje. Spletno anketo na amzs.si je mogoče rešiti do 15. avgusta 2020.

Potovanje z Rimorjevim avtodomom | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Požar avta v predoru Šentvid Avto Vožnja skozi italijanske in en hrvaški predor ni varna

Tako kot na minule mesece je oziroma bo tudi na letošnje poletne počitnice vplivala epidemija novega koronavirusa. »V AMZS ocenjujemo, da je negotovost, povezana z zdravstveno situacijo, zaznamovala marsikatero odločitev glede lokacije letošnjega dopusta oziroma jo morda še bo. Tudi naša raziskava o mobilnosti, ki smo jo opravili v prvi polovici maja letos, je nakazala, da bomo morda zaradi epidemije novega koronavirusa in izkušenj v času karantene tudi po odpravi ukrepov spremenili nekatere naše mobilnostne navade. V AMZS nas zato zanima, ali epidemija vpliva tudi na naše počitniške navade in ali bo v povezavi s tem drugačna tudi naša osebna mobilnost«, je namen raziskave predstavil vodja področja varna mobilnost pri Avto-moto zvezi Slovenije Erik Logar.

Kampiranje | Avtor: Organizator Organizator

Polnilnica za električna vozila Avto E-mobilnost: Evropa v srednjem veku, Slovenija pa v kameni dobi

Anketo je mogoče izpolniti do vključno 15. avgusta 2020. Link do ankete najdete tukaj.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice