Avto
3479 ogledov

Kako je z nesrečo Tiger Woods naredil znamki avta veliko uslugo

Nesreča Tigerja Woodsa Epa
Tudi iz nesreče svojega avta si lahko znamka naredi dobro reklamo.

Eden najboljših športnikov vseh časov Tiger Woods je bil na jugu Kalifornije vpleten v hudo prometno nesrečo, zaradi katere bo morda dokončno prisiljen končati bogato kariero. S suvom genesis GV80, ki mu ga je posodilo lokalno zastopstvo znamke, je pri visoki hitrosti treščil v drevo. Sledilo je prevračanje, po katerem je avto ostal na boku daleč stran od roba ceste. Pogled na zmečkane razbitine avta je bil strašljiv, Woods pa je kljub zlomom nog ostal živ.

V nedeljo se je 45-letnik prek Twitterja prvič javil in izrazil ganjenost nad podporo svojih navijačev in tudi sotekmovalcev.

Nesreča Tigerja Woodsa | Avtor: Epa Epa

Pred nesrečo je za znamko Genesis vedelo le malo ljudi izven kroga entuziastov. Gre za mlado Hyundaijevo premijsko znamko, s katero želijo Korejci konkurirati Mercedestu, BMW, Audiju, Lexusu, Lincolnu, Cadillacu in drugim. V Evropi jih še ne prodajajo, saj so se najprej osredotočili na ameriški trg. A navkljub zelo pozitivnim ocenam glede udobja in kvalitete so se tudi pri Genesisu morali soočiti s kruto realnostjo izjemno počasne prodaje nekega novega premijskega izdelka, v katerega je morala znamka med razvojem vložiti na desetine milijonov. Trg premijskih vozil je izjemno konkurenčen.

Po nesreči se je zanimanje za znamko Genesis izjemno povečalo, saj je bil nesrečni Tigerjev avto celo pobrendiran z njenimi napisi. Šefi znamke so dobili točno tisto, česar so si želeli, torej prepoznavnost, čeprav morda na ne najbolj ljub način.  

Genesis GV80 | Avtor: Genesis Genesis

Marsikateri avtomobilski poznavalec se tako danes strinja, da bo iz tega nesrečnega primera znamka Genesis veliko pridobila. Analitik Garret Nelson je za New York Post povedal, da je nenadejana pozornost gotovo pozitivna stvar za znamko in da bo ta prepoznavnost ostala še tudi potem, ko bo negativni del zgodbe v roku nekaj dni že pozabljen. Ljudem bo ostalo v zavesti tudi, da Genesis očitno izdeluje varne avte, če lahko v njem preživiš takšno nesrečo.

Genesis GV80 | Avtor: Genesis Genesis

Kaj natančno je bil vzrok, da je Woods z luksuznim suvom zapeljal v drevo, še ni znano, naj pa bi pri raziskovanju pomagali podatki iz "črne skrinjice", ki jo je imel avto vgrajen. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.