Avto
5161 ogledov

Kako Mercedes S opravi z losovim testom?

Mercedes losov test km77/Youtube
Pa poglejmo.

Limuzina razreda S je izredno udoben in tehnično napreden avto. A kako se odreže pri zaostrenih  elementih vožnje, kot je zloglasni losov test simulacije izogibanja nenadni oviri na cesti?

Španski Youtube portal KM77 je specializiran za tovrstna vprašanja, saj redno preizkuša vse nove modele in videodokumentira najvišje hitrosti, ki so jih sposobni doseči med stožci. V preteklosti so tako opozorili že na kar nekaj avtomobilov, ki bi se morali glede na svoj stas in ceno obnašati varneje, na drugi strani pa so bila tudi prijetna presenečenja o zmogljivosti "poceni" avtov.

Kaj pa mercedes-benz S, prestižna limuzina najvišjega kova?

Najprej so poskusili pri visokih 77 km/h. Voznik še ni imel izkušenj z avtom, podvozje in krmiljenje je bilo nastavljeno v načinu "udobje". Avto je sicer podrl stožce, vseeno pa je voznik zagotovil, da je v skoraj petmetrski limuzini imel občutek visoke stabilnosti. 

Ko je nastavil podvozje v športni način in avto tako spustil za 17 milimetrov, je limuzina dokazala, da lahko prekosi tudi marsikateri bolj športno promoviran avto. Tako je povsem varno speljala manever pri 74 km/h, kar je razmeroma zelo visoka vrednost, še posebej za tako dolžinsko mero. 

Opravili so še testa pri 76 in 79 km/h, pri katerih sicer ni brezhibno izpeljal proge, a je ostal avto kljub podkrmarjenju pod nadzorom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.