Avto
93 ogledov

Kako na elektriko prevoziti pot od Ljubljane do Paga in nazaj?

Podaljševalnik dosega za električni renault zoe EP Tender
Kljub temu, da se o elektirčnih vozilih vse več govori, cene postajajo dostopnejše, prodaja pa počasi napreduje, pa je poleg slabe infrastrukture v očeh kupcev izrazita pomanjkljuvost EV vozil njihov doseg. Iz Ljubljane do Portoroža in nazaj brez priklopa na polnilnico je misija nemogoče. Do sedaj.

Dokler inženirji in strokovnjaki v avtomobilski industriji ne najdejo rešiteve, da podaljšajo doseg električnim avtomobilom, v realnosti so v povprečju danes popolnoma električna vozila s polno baterijo zmožna prevoziti pot dobrih 100 kilometrov, pa so se pri podjetju EP Tender domislili inovativne rešitve.

Zmogljiv sklop baterij so zapakirali v prikolico, ki bi jo lastnik električnega vozila priklopil v primeru, da se poda na daljšo pot, na dopust na primer.

Brez težav v Dalmacijo

Podaljševalnik dosega za električni renault zoe | Avtor: EP Tender EP Tender
Dodaten sklop baterij v prikolici omogoča, da se brez ustavljanja za polnjenje baterije doseg električnega vozila podaljša na 570 kilometrov, kar je dovolj recimo za pot od Ljubljane do hrvaškega otoka Pag in nazaj, pa še ostati bi moralo nekaj rezerve.

Ekipa EP Tender je svoj izdelek pokazala na avtomobilskem salonu v Ženevi v kombinaciji z električnim Renaultovim zoejem. Pravijo, da so v realnosti brez ustavljanja s pomočjo baterij v prikolici prevozili 570 kilometrov.

Čeprav se njihov izdelek sliši zelo nepraktičen, pa ima smisel za daljša potovanja. Med vsakodenvno uporabo prikolica ni potrebna, za pot na dopust, pa jo lastnik enostavno poveže z vozilom.

Komentarjev 13
  • Gr8_1 07:42 14.marec 2016.

    Kam daš potem bivalno prikolico?? A si boš lahko prikolico z dodatnimi baterijami izposodil ali bo zaradi 10ih voženj v garaži stala prikolica za 10.000€?

  • Gr8_1 07:40 14.marec 2016.

    Kar pod 60km, Relacija Lj-Koper voziš določene odseke blizu 180, tunele 130+ in je na koncu povprečna pod 130km/h

  • vzev 11:34 11.marec 2016.

    Če se ti pelješ na morje lahko imaš povprečno hitrost krepko čez 60km/h, ker si lahko skoraj celoten čas na avtocesti z hitrostjo 140km/h. IN brez skrbi, da tale ni imel vključene nobene klime ali radia, ker je vse elektriko hranil za vožnjo.