Avto
560 ogledov

Opel ampera-e je cenovno dostopen elektirčni avto za leto 2017

Opel ampera-e Opel
Leta 2017 na trg prihaja baterijsko vozilo z znanim imenom - ampera-e. Opel ofenzivo električnih modeov začenja s petsedežnikom, ki bo imel po zagotovilih tovarne daljši doseg od večine primerljivih električnih avtomobilov.

Opel med leti 2016 in 2020 načrtuje kar 29 novih modelov. Petsedežnik s petimi vrati amper-e bo eden začetnikov ofenzive, pri Oplu pa napovedujejo, da bo to cenovno dostopen avtomobil.

V Rüsselsheimu so prepričani, da bodo dobro izkoritili izkušnje pridobljene s prvo ampero, ki smo jo spoznali leta 2011, zdaj pa bo mesto prepustila svoji zelo drugačni naslednici.

Odpravljanje visokih cen EV vozil

Nov model je na simpoziju CAR v nemškem Bochumu napovedala Mary Barra, predsednica in izvršna direktorica družbe General Motors: “GM in Opel sta vedno verjela, da bodo imeli električni avtomobili pomembno vlogo v mobilnosti prihodnosti. Ampera-e s tehnologijo prinaša spremembe pravil igre in pomeni velik korak v smeri uresničitve naše vizije."

Pri Oplu so prepričani, da imajo električna vozila potencial za pomembno zavarovanje podnebja in zmanjšanje izpustov. Izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann pravi, da ampera-e odpira nove perspektive na poti v električno mobilnost z odpravljanjem ovir, kot so visoke cene in preskromen doseg številih električnih vozil.

Opel ampera-e | Avtor: Opel Opel

Postavitev akumulatorja omogoča prevoz petih oseb

Izjemno ploska izvedba akumulatorjev, ki so vgrajeni v dno vozila, omogoča skladno, kompaktno sorazmerje. Taka namestitev baterije zagotavlja prostor za pet potnikov v kabini, prostornina prtljažnika pa je po zagotovilih Nemcev primerljiva z avtomobili v kompaktnem razredu.

Ampera-e bo na voljo tudi z nagrajenim pomočnikom za osebne povezave in servisne storitve Opel OnStar. Tehnologije s področja povezljivosti in sistemi za razvedrilo in informacije bodo poskrbeli za povezavo pametnih telefonov in drugih elektronskih naprav z vozilom.

Komentarjev 2
  • vzev 09:50 14.februar 2016.

    Lahko ima ceno krepko pod 15.000€ pa si ga nebi kupil. Avto mora iti na bencin, ne pa na elektriko. Tole ti popolnoma uniči vožnjo.

  • blueone 16:48 13.februar 2016.

    če bo vsaj za 500km pri normalni vožnji in s ceno do 20.000 eur, potem bo vredu...