Avto
3982 ogledov

"Kako si se naučil biti mehanik?" "-Šraufal sem audija Q7."

Audi in Šolski center Šolski center Novo mesto
Zanimiva gesta.

Podjetje Porsche Slovenija je Šolskemu centru Novo mesto, ki izobražuje tudi avtoservisne tehnike, v okviru tehničnega sponzorstva in kot izobraževalni pripomoček predalo šolski avtomobil audi Q7. Gre za prvo generacijo Q7, avta pa ni mogoče registrirati ali uporabiti v prometu. Podjetju Porsche Slovenija ga je posredoval koncern Volkswagen.

Dirkalni peugeot 306 maxi Mehanika leta 2018 Anžeta Sokliča Avto Vsak tretji slovenski dirkač je mehanik

Seznanjanje z naprednim znanjem

Direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan je povedal, da bodo z omenjeno donacijo dijakom srednje strojne šole omogočili spoznavanje vgrajenih sistemov, sklopov in komponent.

Na avtomobilu najvišjega cenovnega razreda z bogato dodatno opremo pa bodo lahko izvajali meritve tipičnih parametrov, simulirali vzdrževanje in popravila.

Tako bodo okrepili kakovost svojega izobraževanja, hkrati pa dijake navdušili z vozilom, ki vsakomur ni na voljo, je še dejal.

Avto, ki ga je prejel novomeški šolski center, je približno 10 let staro in brez številke šasije. Namenjen je izključno šolskim potrebam in v cestnem prometu ni uporabno. Opremljen je z najnovejšimi sistemi za pomoč vozniku, v vozilo je vgrajen 4,2 litrski motor. Novo tovrstno vozilo bi stalo nekaj več kot 100.000 evrov.

Podarjeno vozilo dijakom ne bo pomenilo le motivacijo, ampak jim bo predvsem omogočilo vajo raznih popravil sklopov podvozja, zavornega sistema in pogonskega sklopa, kasneje pa tudi diagnostike, je pojasnil vodja medpodjetniškega izobraževalnega centra Šolskega centra Novo mesto in tamkajšnji predavatelj Mitja Veber.

Mehanik leta 2019 Družinska delavnica Avto Najbolj znan mehanik na Krasu šteje šele 21 let Mehanik leta 2019 Zasluženo Avto Tako mlad, pa že ima naslov najboljšega mehanika v državi

To pa ni edina tovrstna donacija. Novomeški Revoz jim je nedavno podaril 40 motorjev Renaultovega avtomobilskega modela twingo.

Mehanikov manjka, še posebej dobrih

V Porsche Slovenija želijo s podobnimi donacijami mlade spodbudili za poklice v avtomobilizmu, predvsem za avtomehanike, kleparje in ličarje, je pojasnil direktor poprodaje družbe Porsche Slovenija Gregor Terglav. Šolam so do zdaj podarili deset različnih vozil, načrtuje pa še podobne donacije, poroča STA. Zavedajo se tudi pomena prehoda na električna vozila in da bodo morali v tej smeri storiti več.

Mehanik leta 2019 Avto Kaj vse mora vedeti in znati mehanik? Angleščino!

Šolski center Novo mesto, ki sodi med največje tovrstne izobraževalne ustanove v državi, zadnje šolsko leto obiskuje nekaj manj kot 3150 dijakov. Tem je na voljo 33 različnih izobraževalnih programov. Center obiskuje tudi nekaj več kot 800 študentov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • diflati 22:53 01.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks