Avto
5039 ogledov

Kateri avto kupiti, da vam prinaša denar namesto izgube

Porsche 911 Porsche
Avtomobil je lahko tudi odlična naložba za ustvarjanje denarja kažejo zadnje raziskave.

Celo boljša od delnic, kar razkrivajo podatki nemške Südwestbank AG, ki je potrdila tisto, kar je znano vsakemu dobremu poznavalcu starodobnih vozil. Naložbe v klasične avtomobile so bolj dobičkonosne kot naložbe v delnice in obveznice.

Janez Uratnik, podpredsednik društva ljubiteljev starodobnikov, je ponosni lastn V soboto reli starodobnikov v Ljubljani Avto Prebujanje starodobnikov iz spanca

Porscheju 911, na primer, je vrednost v zadnjih 13 letih poskočila za 683 odstotkov, kar je še več kot je dosegel nemški indeks delnic DAX. Da bi lažje ponazorili trende so pri Südwestbank AG razvili OTX indeks klasičnih avtomobilov, ki razkriva nihanje vrednosti klasičnih avtomobilov znamk Audi, BMW, Mercedes in Porsche, starejših od 30 let.

Olditmer Letos stari 30 let Avto Avtomobili, ki lahko letos dobijo status starodobnika

Indeks OTX se je v obdobju od leta 2005 naprej početveril, indeks DAX, v njem je vključenih 30 podjetij z največjim tržnim kapitalom v Nemčiji, pa je zrasel za 204 odstotke. Potrebno je poudariti, da naložbe v klasične avtomobile niso tako enostavne kot bi se mislilo, pa tudi ne poceni. 

Tehnična in kulturna dediščina na Gospodarskem razstavišču Avto Starodobniki okupirali prestolnico

Če želite zaslužiti veliko denarja, potem strokovnjaki svetujejo nakup avtomobilov s ceno nad 100 tisoč evrov, treba je paziti tudi na izbiro avtomobila, ali je dovolj zanimiv. Za porscheja 911 na primer se bo zanimalo veliko kupecv, kakšen drug model pa bo težje prodati. 

Porsche 911 | Avtor: Porsche Porsche

S katerim avtomobilom začeti?

Strokovnjaki zato pravijo, da to ni posel za laike, pač pa je treba dobro oceniti model in preučiti njegovo zgodovino. Avtomobil mora biti redek, dobro ohranjen, tehnično delujoč. 

VV hrošč | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

(Foto: Boštjan Tacol) Galerija Avto Najlepši slovenski starodobniki

Medtem, ko so se v preteklosti za stare avtomobile bolj ali manj s stališča hobija zanimali avtomehaniki, danes vse več ljudi na starodobnike gleda s stališča posla. Strokovnjaki novincem na tem področju predlagajo, da za začetek ne vložijo veliko denarja. Dober nakup lahko predstavlja tudi star volkswagnov hrošč, ki je lahko tudi iz mehiškega pogona. Hkrati strokovnjaki dodajajo, da je napaka, če potem avtomobil stoji zgolj v garaži, saj je namenjen vožnji. Če z njim sodelujete na zgodovinskih relijih le še pridobiva na vrednosti, so si enotni. 

Komentarjev 2
  • Avatar Irmkionna
    Irmkionna 22:26 13.julij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • Tadej 22:12 13.julij 2018.

    Res je veliko folka v slo s 100k+ na racunu lol.