Avto
8052 ogledov

Kdaj lahko pričakujemo električni avto do 10 tisoč evrov?

Renault K-ZE
1/10
Renault
Velika ovira pri prodaji električnih avtomobilov je cena, ki je močno nad tisto za bencinsko in dizelsko gnane modele. Pri Renaultu so povedali, kdaj lahko pričakujemo dostopen in uporaben električni avtomobil za ceno do 10 tisoč evrov.

Šef Renaulta Thierry Bolloré je na avtomobilskem salonu v Frankfurtu ob predstavitvi novega capturja (na voljo bo tudi kot priključni hibrid) povedal, da v avtomobilski industriji poteka velika diskusija glede cenovno dostopnih električnih avtomobilov.

Dokaz Avto Z električnim smo hoteli na Vršič in vmes storili napako

Nekateri avtomobilski proizvajalci namreč trdijo, da si je nemogoče predstavljati, da bi lahko mali električni avtomobil (A razreda, kot je twingo pri Renaultu, ki ga, tako kor sestrskega smarta forfour izdelujejo v Revozu v Novem mestu) stal 10 tisoč evrov. Pri Renaultu trdijo nasprotno, pa čeprav segment malih avtomobilov ni med najbolj priljubljenimi v Evropi.

Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault

BMW i3 lumar edition Prvi na svetu Avto Vsaka nova hiša bo morala imeti polnilno postajo za električni avtomobil

"Tega se zavedamo, vendar pa nova zakonodaja o emisijah spreminja stvari," pravi šef Renaulta, ki dodaja: "Z modelom zoe smo že našli ekonomsko ravnovesje. Zdaj iščemo način, kako ponuditi isto vsebino za veliko nižjo ceno. Je mogoče. Veliko vlagamo v razvoj električnih pogonov in vozil, da bi prišli do cene 10 tisoč evrov za električno vozilo. Dokaz za to je model K-ZE, ki smo ga ponudili na Kitajskem."

Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault

Hyundai kona electric Avto Prvi 100-odstotno električni avtomobil, ki me je res navdušil

Renault K-ZE je mali Renaultov križanec, katerega cena se na Kitajskem začne pri 8.000 evrih. Nekateri analitiki že namigujejo, da bi lahko v nekaj letih dobili tudi evropsko različico s ceno okoli 11 tisoč evri. To so zdaj zgolj ugibanja, pravi Bollore, ki pa je potrdil, da bo twingo dobil naslednika in zagotovo bo dobil tudi 100-odstotno električno različico.

Renault K-ZE | Avtor: Renault Renault

"Baterije postajajo boljše in boljše, hkrati pa cenejše. Na dolgi rok je možno razmišljati tudi o električnih Daciah in z njimi kovati dobiček," še pravi Bollore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice