Avto
902 ogledov

Kitajski LeEco pokazal teslinega konkurenta LeSEE

LeSEE koncept
1/9
LeEco
Kitajski Le Holdings Co Ltd, znant udi kot LeEco, v pretklosti pa kot proizvajalec televizijskih zaslonov LeTV, je predstavil konceptni električni model LeSEE, ki je odgovor na zmogljivi električni avtomobila tesla model S. Kitajci imajo velike načrte z elektrifikacijo.

Pri LeEco so ob predstavitvi v Pekingu poudarili, da se ne bodo ustavili pri konceptu, ampak bo v nekaj letih LeSEE serijski avtomobil.

To je le eden izmed množice kitajskih start-upov. Kitajci imajo namreč na področju elektrifikacije vozil velike načrte, še posebej v povezavi z avtonomno vožnjo. Tudi v konceptno vozilo je vgrajena ta tehnologija.

Jia Yueting, soustanovitelj podjetja LeEco, je ob predstavitvi povedal, da upa, da bo prav njihov električni avtomobil z vgrajeno tehnologijo avtonomne vožnje začel pohod Kitajske na vrh največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilov.

Na posmeh odgovorili s konceptom

"Ko se vsi sprašujejo o tem, ali smo sposobni proizvesti električni avtomobil in se nam obenem posmehujejo, je najboljši odgovor, da predstavimo takšno vozilo. To je zame zelo čustven trenutek," je ob razkirtju vozila na posebnem dogodku v Pekingu dejač Yueting in pojasnil morda še bolj zanimivo plat njihovih prihodnjih načrtov. Dejal je, da njihov poslovni načrt temelji na souporabi avtomobilov v poslovne namene.

Pojasnil je, da bodo vozila brezplačna, oziroma bodo strankam prodajali drugačne storitve v povezavi s posebnimi vsebinami in povezljivostjo. Yueting je dejal: "Naša politika bo podobna kot pri mobilnih telefonih in TV naročninah, kot jo poznamo danes. Nekoč bodo naša vozila zastonj. Ta dan bo prišel."

Kitajci nameravajo premešati avtomobilske karte

Pri LeEco so prepričani, da so motorjem z notranjim zgorevanjem šteti dnevi, elektrifikacija voznega parka pa je neizbežna. Ko se bo začel pohod električnih vozil, bodo k projektom z velikimi denarnimi vložki pristopila tudi visokotehnološka podjetja. Ne samo LeEco, na kitajskem so potencial v električnih vozilih med drugim prepoznala tudi podjetja, kot so Baidu Inc, Alibaba Group Holding Ltd, Xiaomi Inc, Tencent Holdings Ltd in drugi.

Novi igralci na avtomobilskem trgu že lobirajo pri vladnih službah za podporo, s čimer bodo potrošnike spreobrnili iz vozil z motorji na notranje zgorevanje na uporabo električnih vozil vseh vrst. Prav tako upajo, da bodo politiki sprejeli zakone, ki bodo omogočili, da bo javni transport, od avtobusov, taksistov in kurirskih služb preklopil na izključno električna vozila, država pa jim bo to omogočila z izgradnjo potrebne infrastrukture.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.