Avto
4294 ogledov

Kje lahko ponoči na varno pred točo parkirate svoj avto?

Toča, razbit avto bralka
Toča je v petek popoldan že naluknjala pločevino in stekla številnih avtomobilov. Kje lahko danes ponoči varno parkirate svoj avtomobil?

Na Arsu opozarjajo, da lahko danes popoldan in zvečer nastanejo krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in udari strel, obstaja tudi nevarnost toče. Neurja s točo so popoldan že poškodovala številna vozila. Bralci so nam posredovali footrafije močno poškodovanih vozil.

Toča, razbit avto Foto Slovenija "Toča mi je povsem razbila avto!"

Zadnja leta je postala praksa, da nakupovalni centri spremljajo vremenske napovedi in v primeru toče odprejo svoje pokrite parkirne hiše za stanovalce blokov. 

toča Kamnik Video Slovenija Tako je včeraj v Kamniku padala toča

Vozniki, ki stanujejo v blokovskih naselij in tudi drugi, ki nimajo garaž, lahko danes brezplačno svoja vozila parkirajo v nekaterih garažnih hišah nakupovalnih središč.

Citypark | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ljubljančanom, Mariborčanom in Celjanom ponujajo streho 

Na socialnih omrežjih smo opazili, da to možnost omogoča Citypark v Ljubljani in Europark v Mariboru in Citycenter v Celju. V preteklih letih je to možnost ponujal tudi Mercator v svojih večjih centrih v Ljubljani in tudi Merkur.

Toča v Ljubljani Pestro Slovenija Po državi že zaliva, pojavlja se tudi toča

Prvi trije centri so ob vremenski napovedi, ki je obetala možnost toče, nalivov, močnega vetra, že lani omogočili parkiranje čez noč. Takrat so za zurnal24.si dejali, da je bil odziv odličen. V nakupovalnem središču v Ljubljani je kapaciteta garažne hiše okoli 1800 parkirnih mest, v Mariboru okoli 1000 in v Celju okoli 800. 

Vreme Slovenija Slovenija v primežu neurij. Lovce na nevihte zasula toča.

Vrata svoje garažne hiše ne odprejo le, ko vremenoslovci razglasijo rdeči alarm, pač pa redno spremljajo vremenske napovedi in se tovrstnih ukrepov poslužujejo tudi ob močnejšem vetru in slabšem vremenu. O tem javnost pravočasno obveščajo preko medijev in svoje Facebookove spletne strani, veliko ljudi pa samih pokliče v informacijski center, ali bo garažna hiša ponoči odprta. 

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 23:28 08.junij 2018.

    Praktično s koristnim. Če mi trgovec brezplačno dostopi garažo, moj tedenski nakup opravim pri njih. Oba bova zadovoljna.