Avto
7881 ogledov

Kje v Sloveniji so avtomobili najstarejši in kje najmlajši?

parkirišče Saša Despot
Lani smo se vozili z najstarejšimi avtomobili v zadnjem desetletju.

V Sloveniji je bilo konec lanskega leta 1,1 milijona registriranih osebnih avtomobilov, kar je dva odstotka več kot konec leta 2017. Povprečna starost registriranih vozil se je tudi lani nekoliko zvišala in je bila nekaj več kot deset let. S tem je dosegla najvišjo vrednost v zadnjih desetih letih, je objavil državni statistični urad.

citroen, psa, zgodovina, citroen 19_19, citroen ami_one Bili smo med srečneži Avto Take avtomobile morda voziš le enkrat v življenju

Kot so izračunali državni statistiki, slovenski avtomobili lani v povprečju niso bili le najstarejši v zadnjih desetih letih, temveč je bila njihova povprečna starost celo za več kot dve leti višja kot pred desetimi leti.

Peugeot 208 Avto Prelomnica v prodaji: Električni niso več nišni avtomobili

Povprečno najstarejše osebne avtomobile so vozili v goriški statistični regiji (11,5 leta), povprečno najmanj stare pa v osrednjeslovenski statistični regiji (9,4 leta).

Komentarjev 3
 • Rdečivrag 10:43 02.november 2019.

  Itak, da vozimo stare. Kaj pa naj s temi plačami. Velja pa tudi dodati, da imajo nekateri avtomobili danes precej daljšo garancijo kot nekoč in da se temu primerno manj kvarijo oziroma te morebitne okvare ne udarijo po žepu. Če ...prikaži več pogledaš Kio ki ima 7-let garancije, res ne veš, zakaj jo ne bi vozil vsaj 7 let.

 • Avatar Amantella
  Amantella 23:27 01.november 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

 • DasAuto 18:33 01.november 2019.

  Pričakovano, sploh v posočju, ki je del goriške regije, je veliko ljudi na minimalcu ali malenkost nad njim, kako le naj si privoščijo boljši avto...

Sorodne novice