Avto
1557 ogledov

Ko bom velik ...

Bentley continental GT cabrio
1/24
Bentley
Ko bom velik, bom pa imel tak avtomobil? Vam je znano? Bentley je predstavil svoj novi avtomobil, ob katerem bo marsikateri moški izrekel ta znani stavek.

Bentley je lani predstavil novi continental GT v kupejevski izvedenki. Nato je sledil dirkalni GT3, na avtomobilskem salonu v Los Angelesu pa je sledilo javno razkritje nove generacijo cabrio izvedenke z električno pomično mehko streho. Odpre se v 19 sekundah, voznik pa lahko operacijo izvede med vožnjo do hitrosti 50 km/h.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Bentley in Golden Gate 57 gigatočk Avto Fotografija bentleyja v Nasini tehnologiji razkriva neverjetne detajle

Novi continental GT cabrio je 30 kilogramov od kupejevske različice in tehta 2.244 kilogramov, kar se pozna tudi na nekaj slabših tehničnih karakteristikah. Pospešek od 0 do 100 km/h je 3,8 sekunde, to je 0,1 sekunde počasneje kot pri kupeju, medtem, ko je največja hitrost pri obeh različicah 333 km/h.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Bentley bentayga Rolls-Royce Avto Šef Rolls Royca spustil žaljivko nad Bentleyja

V tovarni navajajo, da je povprečna poraba goriva 14,0 l/100 km, emisije CO2 pa 317 gramov na prevoženi kilometer poti. Pod motornim pokrovom je 6,0-litrski W12 biturbo motor s 467 kW/635KM in 900 Nm, kombiniran z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko in pogonom na vsa štiri kolesa. Kasneje bo v ponudbi še manj zmogljiv V8 motor.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Točenje goriva NOVA STORITEV Avto Lastnikom bentleyjev bodo gorivo dostavljali do avtomobila

Pri novem continentalu je sprednja os pomaknjena nekoliko naprej, in sicer za 13,5 centimetra, s čimer so lahko podaljšali sprednji del vozila in znižali njegov nos, za 11 centimetrov pa so raztegnili tudi medosje. Tudi v širino ga je v primerjavi s starim avtomobilom za 2,5 centimetra več.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Ob še bolj kakovostnih materialih in opremi, velja izpostaviti 12,3-palčni zaslon, ki je del multimedijske naprave, pametne žaromete LED-Matrix kot tudi sisteme za bolj dinamično in zanesljivo vožnjo in varnost, kot so Torque-Vectoring, Dynamic Ride in Anti-Roll-Sistem.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Bentley continental supersports Najhitrejši bentley Avto Bentley predstavil raketo na kolesih

Posebno pozornost so namenili ozvočenju. Standardno ima moč 650 vatov in 10 zvočnikov, opcijsko s podpisom Bang & Olufsen pa ima sistem s 16 zvočniki in 1.500 vati, oziroma sistem z 18 zvočniki in 2.200 vati moči.

Bentley continental GT cabrio | Avtor: Bentley Bentley

Novi bentley continental GT cabrio bo pri kupcih v prvi polovici leta 2019.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.