Avto
118 ogledov

Lastnikom bentleyjev bodo gorivo dostavljali do avtomobila

Točenje goriva Filld
Pri proizvajalcu dragih luksuznih vozil Bentley so zagnali pilotni projekt, v katerem bodo ponudili novo shemo storitev. Ta bo lastnikom njihovih vozil omogočila dostavo goriva do samega avtomobila. Storitev, ki je zamisel startup podjetja Filld, je že na voljo v San Franciscu v ZDA.

Lastnikom bentleyjev se tako ne bo treba več drenjati na bencinskih črpalkah in si mazati rok med točenjem goriva.

Dovolj bo, da si na svoj pametni telefon naložijo aplikacijo, s katero bodo naročili dostavo goriva kar do avtomobila. Pri tem bodo za gorivo plačal toliko, kolikor stane na najcenejši od treh najbližjih bencinskih postaj, zaračunali pa mu bodo še storitev. S pomočjo aplikacije se izvrši tudi plačilo in odklepanje posode za gorivo, tako, da vozniku ni treba biti ob avtomobilu v času točenja goriva.

Avtomobil bo sam naročil gorivo

Naslednji korak je avtomatizacija naročanja. To pomeni, da bo avtomobil sam naročil gorivo, ko bo količina goriva v posodi padla pod določeno mejo.

Bentleyev produktni in marketinški šef Christophe Georges je shemo opisal kot največji luksuz, ki si ga lahko privoščijo lastniki vozil in dodal, da ne velja zaman slogan „čas je denar“.

Dodal je: "Naša strategija povezanih avtomobilov se bo razvijala in nadgrajevala z novimi inovacijami. S tem želimo vplivati na življenjski slog lastnikov naših avtomobilov." Poudarja, da je lastništvo Bentleyja več kot le vozilo. To je po njegovih besedah luksuzna izkušnja, z razvojem pametnih vozil in povezljivostjo, pa jim pri podjetju nameravajo čim bolj olajšati življenje.

Pri Bentleyju niso komentirali, koliko časa je potrebnega od naročila, da bo v avto natočeno gorivo.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.