Avto
1010 ogledov

Ko po trčenju pride do še enega trka

Kia
Novi sorento je prvi model Kie, opremljen s Kiinim inovativnim večstopenjskim zavornim sistemom (MCB - Multi-Collision Brake system), ki pomaga pri preprečevanju poškodb pri sekundarnih trkih po začetnem trku.

Sistem je namenjen preprečevanju ali zmanjševanju resnosti poškodb pri sekundarnih trkih, do katerih lahko pride, ko se vozilo še naprej ustavlja, pogosto kar brez voznikovega nadzora. Sistem se aktivira po sprožitvi varnostnih zračnih blazin, ki nakazuje resnost tveganja nesreče in zahteva posredovanje. Po sprožitvi sistem meri hitrost vozila in spremembe smeri ter z zaviranjem z ustrezno jakostjo zavorne sile nadzorovano ustavi vozilo.

Prekoračitev hitrosti Trije mrtvi Avto Prazne ceste priložnost za tveganje in naslove v črnih kronikah

Sistem spremlja položaj stopalk, da preverja, če voznik poskuša pospešiti ali zavirati. Če MCB sistem zazna premajhno ali nikakršno posredovanje voznika, posreduje elektronski stabilnostni sistem (ESC), ki uporabi ustrezno količino zavorne sile za ustavitev vozila. Sistem deluje pri hitrostih do 180 km/h, ker lahko zaviranje pri še višjih hitrostih povzroči druge hujše posledice.

citroen C3 aircross DOPUST Avto Že poznate trik za zavarovanje prtljage?

Sistem MCB bo serijsko vgrajen pri vseh Sorentovih različicah, vključno z novim priključnim hibridom, ki ga pričakujemo v začetku naslednjega leta.

Brane Legan AMZS Vransko Avto Kaj je podkrmarjenje in prekrmarjenje?

Učinkovitost sistema MCB pri preprečevanju sekundarnih nesreč so prepoznali pri Euro NCAP. Vozila, opremljena z omenjenim sistemom, prejmejo dodatne točke za zaščito odraslih potnikov. Empirični testi sistema so pokazali, da so vozila z MCB-jem udeležena v 8 % manj nesrečah s smrtnim izidom, z njim pa v primeru nesreče nastane tudi 4 % manj hujših poškodb kot v vozilih brez MCB-ja.

Opel astra in asistenčni sistemi AMZS Avto AMZS: To morate vprašati prodajalca, ko kupujete avto

Kia bo sistem MCB v ostale modele iz svoje ponudbe vpeljala v naslednjem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.