Avto
445 ogledov

Kombinacija sodobnosti in plemenitega izročila

DS Automobiles
1/34
DS Automobiles
Znamka DS Automobiles se v avtomobilskem svetu kljub svoji mladosti hitro uveljavlja, k čemur gotovo pripomore tudi to, čemur pravijo francoski »savoir-fare«, torej način, na katerega k stvarem pristopajo Francozi.

Pri DS Automobiles to pomeni predvsem kombinacijo dveh pristopov. Prvi je tehnološki, torej uporaba sodobne tehnike, druga pa bolj tradicionalna, ki razkošni vtis v kabini povečuje z uporabo prefinjenih materialov in tradicionalnih tehnik, med katere gotovo spada ročna obdelava usnja.

Citroen DSuper 5 PRIMERJAVA Avto Pri nas avto, ki vrača upanje na romantične čase

Eden od zelo pomembnih faktorjev za uspeh je sodelovanje znamke v prvenstvu formule E, v katerem je prisotna skoraj od svojih začetkov in začetkov prvenstva. Seveda gre pri tem predvsem za elektrifikacijo, pa naj gre za priključno hibridne sklope, ki smo jih spoznali v DS 7 crossbacku E-tense, ali pa pravi električni sklop, ki poganja DS 3 crossback E –tense.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Tehnično udobje

Drugi pomembni element, s katerim avtomobili francoske znamke segajo v višji razred, je gotovo tudi sistem vzmetenja DS active scan suspension. Aktivni amortizerji se ne odzivajo le na način vožnje, ki ga izbere voznik, ampak tudi na podatke, ki jih avtomobilski računalnik pridobi s pomočjo kamere pod vetrobranskim steklom, ki neprestano pregleduje območje pred avtomobilom.

DS4, DS Automobiles Avto Nov premijski avto že kmalu tudi pri nas

Rezultat je udobna vožnja, ki jo Francozi primerjajo z lebdenjem na »leteči preprogi«, ki pripomore, da je tudi vožnja preko neravnin podobna, kot da bi avtomobil imel zračne vzmeti. In ko k temu dodamo še ergonomske  sedeže z masažno funkcijo, je vtis udobja še boljši.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Del visoke tehnologije, ki je zapisana v DNK francoske znamke, so tudi matrični žarometi, ki svetlobni snop samodejno prilagajajo dogajanju pred avtomobilom in smeri vožnje, bolj ali manj digitaliziran pa je tudi voznikov delovni prostor, s prilagodljivo digitalno instrumentno ploščo in za dotik občutljivim zaslonom, ki mu je zaupana večina upravljanja.

Emmanuel Macron in predsedniški avto Avto Avtomobili francoskih predsednikov

Znamka DS Automobiles je torej zavezana najsodobnejši tehniki, ki vozniku močno olajša življenje, poskrbi pa tudi za varnost in udobje vseh potnikov. Tu pa pride do izraza tudi druga bolj tradicionalna narava francoske znamke.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Francoski luksuz in rokodelsko znanje

Pri DS Automobiles pravijo, da se pri ureditvi notranjosti po eni strani zgledujejo po francoskih luksuznih izdelkih iz usnja, kakršni denimo prihajajo iz svetovno uveljavljenih znamk Louis Vuitton in Hermes, po drugi strani pa tudi po številnih francoskih metalurških podjetjih, kar pokažejo predvsem z vgradnjo razkošnih ur francoske znamke B.R.M.

DS7 Avto V premiumski avtomobil sodi premiumska ura

Tudi vzorec Clous de Paris, ki se pojavlja na znaku avtomobilov znamke DS Automobilles in površinah v kabini, izhaja iz vzorcev izdelovalcev razkošnih ur, ki so po eni strani precizno obrtniški, po drugi pa tudi umetniški. Clous de Paris bi lahko dobesedno prevedli kot »pariški žeblji«, gre pa za mrežast vzorec na kovinski površini, ki še najbolj spominja na površino, na katero je nekdo eno poleg druge pritrdil množico zakovic.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

To dekorativno tehniko so sicer mojstri vse od 18. Stoletja uporabljali za popestritev kovinskih delov, predvsem številčnic in rotorjev na urah. Postopek izdelave je sicer povsem ročen, pri čemer si mojstri pomagajo s posebnimi stružnicami.

DS Techeetah formula E Avto Električne zmage za boljše serijske avtomobile

Tradicionalno razkošje se odraža tudi v opremi notranjosti z nadstandardnimi materiali in rešitvami za ta razred vozil. Kdor se usede v avtomobil, mu mora biti všeč na otip in videz kakovostno usnjeno oblazinjenje z diamantnimi šivi, ki ga najdemo na armaturni plošči in na vratih. Ponavadi je to značilno za premijska vozila najvišjega razreda, pri DS Automobiles pa so rokodelske mojstre, ki še vedno obvladajo tradicionalne oblike šivanja usnja, kakršne so uporaba ustreznih lepil, vrezovanje utorov v površino usnja, razporejanje in izdelava lukenj za šive in samo zapleteno šivanje, zaposlili pri izdelavi avtomobilov, ki se uvrščajo v dostopnejše razrede.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Ročno delo

Seveda je v postopek izdelave vključenega veliko ročnega dela, ki zahteva svoj čas. Povejmo le, da samo za izdelavo usnjene obloge za armaturno ploščo DS 7 crossbacka mojstri porabijo osem delovnih ur, torej kar ves delovni dan. Obloge sedežev, ki z razporeditvijo šivov posnemajo pasove za ure, pa izdelajo iz zgolj enega kosa usnja, pri čemer pridejo do izraza edinstveni dizajn in vrhunsko znanje in izvedenost rokodelcev.

citroën DS Avto Elegantni vzornik sodobne avtomobilske znamke

Tudi drugi elementi v avtomobilih znamke DS Automobiles so po kakovosti boljši in drugačni, kot smo jih vajeni v vozilih njihovega razreda. Na primer osvetlitev kabine v osmih barvah. Plastike je malo in ni je niti na pokrovih visokotonskih zvočnikov, ki so izdelani iz aluminija in skupaj z drugimi zvočniki tvorijo vrhunski zvok, ki ga zagotavlja znamka Focal. Pri znamki DS Automobiles gre torej za to, da mojstri najsodobnejšo tehniko in vsa mojstrska znanja o obdelavi določenega kosa ali materiala združijo in avtomobilih, ki so prav gotovo nekaj posebnega.

DS Automobiles | Avtor: DS Automobiles DS Automobiles

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.