Avto > Kombinirana
9301 ogledov

MAN ima najboljši tovornjak leta

MAN TGX
1/3
MAN
Novi MAN TGX je postal “International Truck of the Year 2021”.

Nagrada za mednarodni tovornjak leta (ITOY) je eno najbolj prestižnih priznanj na tržišču gospodarskih vozil. Letos je to postala nova generacija tovornjakov znamke MAN TGX. V finalu je po točkah premagal kunkurenta, prenovljeno serijo tovornjakov FH švedskega proizvajalca Volvo.

Na virtualni podelitvi je Andreas Tostmann (spodaj), izvršilni direktor MAN Truck & Bus, prejel zaželeno nagrado iz rok Gianenrica Griffina, predsednika ITOY-a. Žirija, ki jo je sestavljalo 24 novinarjev iz 24 najpomembnejših evropskih revij za gospodarska vozila, je ocenila, da je MAN TGX posebej napreden na področju udobne vožnje, delovnih in bivalnih pogojev, varnosti, učinkovite izrabe goriva, povezljivosti, inovativnih storitev ter zasnove elementov za upravljanje in prikaz.

MAN TGX | Avtor: MAN MAN

"Novi MAN TGX predstavlja velik korak naprej pri udobju za voznika, nizki porabi goriva, povezljivosti in uporabniškem vmesniku. Torej ni nobenega dvoma, zakaj je bil novi MAN TGX razglašen za tovornjak leta 2021. To je tovornjak, usmerjen v prihodnost; vozilo, ki ustreza prevoznim potrebam današnjega in jutrišnjega dne", je povzel odločitev članov žirije predsednik ITOY Griffini.

V skladu s pravili tekmovanja za priznanje International Truck of the Year se vsakoletno priznanje podeli tovornjakom, predstavljenim v zadnjih 12 mesecih, ki so največ prispevali k trajnostnemu razvoju cestnega tovornega transporta. Med merili za ocenjevanje so tehnične novosti in izboljšave, pa tudi inovacije, ki prispevajo k splošnem znižanju stroškov, varnosti in okoljskim olajšavam. 

Nagrado podeljujejo od leta 1977, lani jo je prejel močno prenovljeni mercedes actros.

MAN, nova generacija tovornjakov | Avtor: MAN MAN

MAN TGX | Avtor: MAN MAN

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • pero02 18:41 25.november 2020.

    Kako mislijo glede udobja voznika? Kam si daš pa perilo? ,kje pa ješ? Špedicijski avto brez vseh pogojev za življenje.Ljudje živijo v 2.5 x 2.5 m2 brez ničesar . Aja pograd že 50 let isti pa je noter,pa digi števc,res profi avto.

  • sam1 07:20 24.november 2020.

    Te nagrade se delijo po sistemu-kdo da več.....