Avto
4391 ogledov

Končno našli način za nov način barvanja avtomobilov

Barvanje karoserije Audi
Naenkrat je možno nanašati kar dve barvi.

Audi je iznašel način, kako uporabiti robote v želji po izboljšanju procesa nanašanje barve na karoserijo avtomobila.

Proces proizvodnje avtomobilov postaja vse bolj zapleten, a hkrati tudi lažji. Avtomobilski proizvajalci pri izdelavi avtomobilov uporabljajo kompleksnejše materiale, hkrati pa vse večja avtomatizacija in robotizacija proizvodnega procesa lajša proizvajanje avtomobilov.

Trumpov ferrari "Nočemo pokemon ferrarijev" Avto Barva zunanjosti, ki je Ferrari ne dovoli

Audi je razvil način, pri katerem roboti nanašajo dve barvi na karoserijo vozila v enem samem procesu. S tem bodo prihranili čas in denar. Če proizvajalec želi več kot eno barvo na vozilu, to zahteva veliko časa in denarja, saj je za barvanje avtomobila treba izvesti več procesov.

Renault captur KAJ PA DOBAVNI ROK? Avto Vse več vozil v dveh barvah

Glavna barva se nanaša prva, šele ko se posuši pa sledi nanos druge. Stiku dveh barv je treba posvetiti veliko pozornosti, saj nihče ne želi, da se barvi v kateremkoli delu razlijeta ena čez drugo. Pri novem procesu bojazni, da bi se barvi zmešali, ni. Trenutno to metodo preizkušajo pri avtomobilih s primarno barvo karoserije in črno streho.

Lexus LC Avto Barva, ki so jo razvijali kar 15 let

Zelo natančen instrument, ki ga nadzoruje robot, locira rob med streho in stanico karoserije. Po tem se črna barva nanaša naravnost na streho. Pri Audiju pravijo, da je proces milimetrsko natančen. Barva se nanaša na način, da ni "megle" od vbrizgavanja, meja med barvami pa ostaja ostra in definirana. Nova metoda prav tako ne zahteva, da zaposleni ročno maskirajo karoserijo, kar vse pomeni privarčevanje na času, materialih in denarju. 

Volkswagen arteon Rabljeni avti Avto Avtomobili v teh barvah najbolj izgubljajo vrednost

Proces barvanja je za zdaj še vedno v fazi razvoja, a v Ingolstadtu zagotavljajo, da bodo prvič nov proces v proizvodnji uporabili že prihodnje leto.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.